Slovenija > Črna kronika
25 ogledov

Prostitucija na pavšal

Predstavniki policije so podrobneje predstavili sredino akcijo v Sputniku na Vič Žurnal24 main
Pet ljudi, trije na Obali in dva v Ljubljani, je ponujalo spolne storitve 46 deklet.
Koper
Štiridesetletni Ljubljančan je v navezi s 24-letnim Ljubljančanom in njegovo 24-letno partnerico iz Kamnika na Obali v več najetih stanovanjih ponujal spolne storitve najmanj 42 deklet, tri med njimi so tujke. Plačilo: gotovina na roke, od deklet so strogo zahtevali dnevno izplačilo, tudi če niso imele strank. Zaslužek: od maja do 10. junija najmanj 500 tisoč evrov.

Ljubljana
S tiralico iskani 30-letnik zaradi poskusa umora v Srbiji in njegova 22-letna partnerica z območja Cerknice sta v petih stanovanjih ponujala seks in spremstvo 12 Slovenk, med njimi tudi mladoletnih. Zaslužek: najmanj osem tisoč evrov na mesec.

 

Spolno izkoriščanje

Leta 2009 so policisti za dve kaznivi dejanji zlorabe prostitucije ovadili eno osebo. Leta 2008 je bilo 17 ovadb, povezanih z izkoriščanjem ljudi, v katerih je bilo 36 osumljencev in 68 žrtev, tri od njih mladoletne.

Dekleta na prostosti
Z obsežno akcijo, v kateri je sodelovalo okoli sto policistov, kot je pojasnil Tomaž Peršolja z GPU, so priprli 40-letnega vodjo in 24-letnega Ljubljančana, verjetno pa bo za zapahi pristal tudi 30-letnik, ki je bil včeraj pri preiskovalnem sodniku. Kamničanko in Cerkničanko so izpustili. Skupno so opravili 13 hišnih preiskav, na "delu" pa ujeli osem deklet. Kot je pojasnil Dean Jurič s PU Koper, so storitve deklet ponujali prek oglasov, zagotovoljeno pa jim je bilo bivanje, oglaševanje in mobiteli. "Delale so v izmenah, za uro je bilo treba odšteti med 50 in 60 evrov, za ves dan pa od sto do 130 evrov," je še dodal Jurič. Tridesetletnik ima poleg poskusa uboja na vesti še nasilje, izsiljevanje, na mejnem prehodu Petrina pa je v Slovenijo vstopil nasilno in ranil policista, je pojasnil Branko Japelj s PU Ljubljana.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.