Slovenija > Črna kronika
159 ogledov

Prostitutke novačil tudi policist

V javni hiši naj bi zvodnika, zakonski par, ki je od 20. oktobra priprt, na dan Žurnal24 main
Javna hiša. Zakonca od prostitutk zahtevala polovico, pa tudi do tri četrtine zaslužka.

Preiskava. “Res je, med osumljenimi je tudi policist. O tem smo obvestili pristojne, zadevo usmerja vrhovno državno tožilstvo,” je naše informacije, da je z javno hišo v Kampelu pri Kopru sodeloval tudi policist (o tem smo pisali včeraj, op. p.) potrdil Dean Jurič, prvi koprski kriminalist.

Policist R. P., po naših informacijah prestavljen iz Kopra na Kozino, trenutno pa na bolniškem dopustu, naj bi za zvodniški par, ki je upravljal javno hišo, novačil prostitutke. Koprski preiskovalni sodnik ga je zaslišal v sredo.

Zapor do deset let
Ovadba. Za kaznivo dejanje zlorabe prostitucije je v kazenskem zakoniku zagrožen zapor od enega do desetih let. V kazenski ovadbi so zapisali, da sta zvodnika od leta 2009 na več deklet neprestano izvajala psihične pritiske, jih nadzorovala in zahtevala, da se prostituirajo.

Zvodnika v priporu
Osumljeni policist ni v priporu, tam pa je pristal 47-letni Niko Kurtovič, sicer formalno predsednik Rexa, društva za sprostitev in zabavo, ter njegova dve leti mlajša soproga. “V preiskavi smo ugotovili, da organizirata in vodita prostitucijo več deklet ter pri njej sodelujeta. Ustanovila sta društvo, pod njegovo pretvezo pa izvajala dejavnost prostitucije. Dekleta sta pridobivala z neposrednim novačenjem v drugih nočnih lokalih v Sloveniji in trgovanjem oziroma prevzemanjem od tretjih oseb,” je med drugim povedal vodja koprskih kriminalistov. Zakonca sta bila 20. oktobra privedena k preiskovalnemu sodniku, ki je zanju odredil pripor.

Kako je delovalo
Dekleta sta zvodnika nastanila na naslovu svojega društva, tam pa jih izkoriščala in od njih zahtevala, da se zanju prostituirajo ter jima od dnevnega zaslužka plačujejo provizije. Od vsake spolne storitve so jima morale dati polovico ali več zaslužka. Zanju se je prostituiralo najmanj deset deklet, in sicer tri državljanke Dominikanske republike in tri Ukrajinke, po ena državljanka Slovenije, Madžarske in Romunije ter ena državljanka Kazahstana. Da pri Kopru deluje prava javna hiša, smo sicer v Žurnalu razkrili v začetku septembra.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.