Slovenija > Črna kronika
40 ogledov

Prvi voznik pijan, taksist čez polni črti

1/11
Žurnal24 main
Nesreči na Dolenjski cesti in pri naselju Smrjene. Voznik, poškodovan v prvi nesreči, močno pod vplivom alkohola; taksist, v katerega je trčil rešilec, je polkrožno obračal sredi dolenjke.

Kot je znano, sta se včeraj zgodili dve hudi nesreči. Prva pri odcepu za Smrjene, kjer je en voznik umrl v gorečem vozilu, drugega pa so odpeljali v bolnišnico. Na poti do kliničnega centra je prišlo še do ene nesreče, tokrat med reševalnim vozilom in taksistom, ki je obračal čez dve neprekinjeni črti. V tej nesreči je pet ljudi utrpelo poškodbe. Eden izmed njih je osebni zdravnik predsednika republike Danila Türka, smo izvedeli. Ravno on naj bi po naših informacijah utrpel najhujše poškodbe. Več podrobnosti o nesreči in fotografije si lahko ogledate v članku Nesreča rešilca na nujni vožnji, tukaj pa vam predstavljamo dogajanje, kot nam ga je predstavila žena voznika reševalnega vozila.

Fotografije si oglejte tukaj.

"Moj mož je šel najprej posredovat v Smrjene in ko so se peljali po dolenjki, je pri Petrolu na prazni cesti taksi obračal polkrožno čez dve polni črti. Gregor ni mogel ustaviti, bil je na nujni vožnji, imel je prižgane luči, vse je naredil pravilno. Ko se je zaletel v taksi, ga je odbilo v ograjo in potem se je vozil naprej po boku," nam je dogajanje včeraj zvečer opisala žena voznika reševalnega vozila. Sam zaradi preiskav na kliničnem centru ni mogel govoriti.

"Bil je popolnoma v šoku"
Ko se je uspel rešiti iz razbitega vozila, jo je takoj poklical. "Bil je popolnoma v šoku. Ničesar mi ni znal povedati. Edini je sedel spredaj, vsi ostali so bili zadaj. Rekel mi je, da se je počutil izredno grozno, ker ni mogel priti do sodelavca. Tudi ko sem prišla do njega, sem videla, da je ves iz sebe. Ampak pomoč je prišla takoj in vse se je k sreči dobro izteklo."

Voznik in povzročitelj nesreče pijan
Zdravnik ima zlomljena kolk in vretence. Voznik vozila je utrpel lažje poškodbe. Pacient, ki je bil v vozilu, je po naših informacijah že odpuščen domov. "Pacient, ki je bil v vozilu z mojim možem, je napihal 1,2 promila. Po prvi nesreči mu ni bilo čisto nič. Zdravnik je vseeno rekel, naj ga za vsak slučaj odpeljejo v bolnišnico. Malo se je poškodoval šele v drugi nesreči, ker je nekaj padlo nanj. Z njim je bilo pravzaprav še najbolje, zdravnik pa je utrpel najhujše poškodbe," je še povedala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.