Slovenija > Črna kronika
26 ogledov

Ptujska policista rešila življenje moškemu, ki se je hotel zažgati

medalje Anže Petkovšek
Policista sta včeraj pred Mestno občino Ptuj rešila moškega, ki je grozil s samozažigom.

Včeraj so ptujski policisti sprejeli anonimno prijavo moškega, ki je povedal, da se nahaja pred občino na Ptuju in se je polil z bencinom in se zažgal. "Policista PP Ptuj sta na kraju ugotovila, da na stopnicah pred občino Ptuj na Mestnem trgu 1, na Ptuju, sedi neznan moški, ob njem pa je bila postavljena PVC posoda, črne barve, prav tako pa je okolica stopnišča zaudarjala po bencinu," je včerajšnje dogajanje opisal predstavnik PU Maribor Bojan Kitel. Neznanec je ob približevanju policistov vpil: "Ne približujta se mi, ker se bom vžgal!".

Policista sta se mu nato začela počasi približevati in ga umirjala. Ob tem sta opazila, da ima moški v desni roki drži vžigalnik. "V tem trenutku, sta policista sprva obstala in se z osebo pričela pogajati ter mu izmenično ukazovati, da naj odvrže vžigalnik. Moški kljub pozivanju ni hotel odvreči vžigalnika, ampak je le-tega prižgal, ga prislonil k telesu ter si poskušal vžgati svoja oblačila," je navedel Kitel v sporočilu za javnost in nadaljeval, da sta policista takoj stekla do njega ter ga obvladala z uporabo prisilnih sredstev.

Moški je na levi roki utrpel štiri ožganine. Kasneje pa so ga odpeljali na zdravljenje v Psihiatrično bolnico Ormož. O zadevi bodo policisti obvestili Okrožno državno tožilstvo.

 
Komentarjev 3
  • Avatar Leon
    Leon 14:08 09.julij 2016.

    Človeku je bilo dovolj vsega in se je odločil za samomor . Morda bi moral seboj popeljati še nekaj ducatov tistih,ki so ga spravili na rob .

  • blueone 17:27 07.julij 2016.

    Čestitam policistoma za uspešno reševanje

  • moder 16:17 07.julij 2016.

    Njega so peljali na psihiatrijo, v resnici pa je gospod še eden redkih normalen in smo za na psihiatrijo vsi ostali, ker samo nemo opazujemo stanje v državi...