Slovenija > Črna kronika
52 ogledov

Ptujski Fritzl

Oče naj bi spolno občeval z lastno hčerko, ki je tik pred porodom njegovega otro Žurnal24 main
V mariborski bolnišnici čaka na porod svojega prvega otroka 15-letna osnovnošolka. Oče noseče najstnice naj bi bil tudi oče še nerojenega otroka.
"Beli obroč nas je 21. januarja obvestil o spolnih zlorabah in nasilju pri eni od družin na Ptuju. Žrtev spolnega napada je s precejšnjo verjetnostjo hči v osumljenčevi družini, ki takrat, ko naj bi občevala, še ni bila stara 15 let. Žrtev nasilja v družini pa je tudi zunajzakonska partnerica in njegovih sedem otrok. Preiskava še teče in dokaze še zbiramo," pojasnjuje Milan Birsa, vodja Okrožnega državnega tožilstva na Ptuju.

Je že v priporu
Kot smo izvedeli, je bil osumljenec prijet in pridržan 24. januarja, dva dni kasneje priveden k preiskovalnemu sodniku, ki je zoper njega odredil pripor. "Tožilstvo je predlagalo odreditev pripora zaradi ponovitvene nevarnosti in možnosti vplivanja na priče. Sodišče pa je odredilo pripor za en mesec, nato pa se lahko tudi podaljša. Če bodo sumi potrjeni, storilec ne bo videl prostosti do sojenja," še dodaja Birsa. Sicer pa so iz ptujskega okrožnega sodišča že sporočili, da se je osumljeni zoper sklep o priporu pritožil.
 

10 let in manj

je po kazenskem zakoniku zagrožena zaporna kazen za storilca.

Nihče ne bi izvedel
"Ne morem govoriti o podrobnostih. Osumljenec je bil tako organiziran, da bi se lahko zgodilo, da nobena od pristojnih služb ne bi nikoli izvedela, kaj se je dogajalo," pojasnjuje Miran Kerin, direktor Centra za socialno delo Ptuj. Noseče dekle, ki bi moralo obiskovati deveti razred, naj bi oče izpisal iz osnovne šole pod pretvezo, da nadaljuje šolanje v tujini. Očetovstvo se bo po naših informacijah ugotavljalo z analizo DNK.

Neuradno smo še izvedeli, da obstajajo tudi sumi o spolnih napadih na druge otroke iz družine.

Tik pred porodom
"Takoj smo se odzvali obvestilu, ki smo ga prejeli po telefonu. V soboto smo odkrili, da je deklica tik pred porodom. Ostali otroci niso več ogroženi, saj je osumljenec v priporu, in so pri materi. Intenzivno se bomo ukvarjali s 15-letnico, upoštevali vse njene želje. V tej katastrofalni življenjski izkušnji ima zelo trezen pogled na svet. Tudi po porodu ji bomo pomagali,"
pojasnjuje Miran Kerin. Določeni sumi o deliktih v nesrečni družini so se pojavljali že v preteklosti, ampak ker se je družina odselila v Nemčijo, ni nihče ukrepal. V Nemčiji so bili 15 ali 16 let in nato so se vrnili v Slovenijo, še dodaja Kerin.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.