Slovenija > Črna kronika
5439 ogledov

Pujsa Pepa ga je pripeljala v zapor. Pri nas!

Pujsa Pepa Astley Baker Davies
Preiskava brutalnega umora Darja Grmeka v Kobjeglavi je kriminaliste pripeljala do osumljenca Adriana Petelina, a tudi do Zagorjana Nejca Sernela. Ta naj bi za pokojnega hranil mamila, zaradi česar ga je koprska sodnica Polona Trebežnik Šlibar prav na njegov 39. rojstni dan obsodila na zaporno kazen.

Sedeminpetdesetletni Darjo Grmek je grozljive smrti umrl 1. aprila lani v svoji hiši v Kobjeglavi. Kot je znano, se je ukvarjal s preprodajo mamil, zaradi česar je bil tudi že obsojen, a ga je, denimo, leta 2005 takratni predsednik države dr. Janez Drnovšek zaradi družinskih razlogov pomilostil.

Zaboden z nožem za lupljenje jabolk

Nejc Sernel | Avtor: Nejc Sernel
S svojo kriminalno dejavnostjo pa je nadaljeval. Kot so povedali sokrajani, so pri njem prepovedane substance v nočnih urah pogosto kupovali odvisniki z druge strani meje. Usodnega dne naj bi bil tako pri njem tudi 59-letni Adriano Petelin iz Devina. Grmeka naj bi kar 25-krat zabodel z nožem za lupljenje jabolk in trikrat porezal z vrtnimi škarjami. Smrtna naj bi bila samo ena rana in žrtev naj bi, kot je navedeno v obtožnici, umirala v bolečinah in strahu ter zavedanju, da ji ni rešitve. Petelin naj bi zatem še skušal podtakniti požar, da bi zabrisal sledove, a se ta ni razširil in truplo je bilo le delno ožgano.

Petelin, ki naj bi se za krvavo dejanje odločil zaradi dolga do Grmeka, kar je sam zanikal, in na predobravnavnem naroku krivde ni priznal.

V Kobjeglavi sploh ni nikoli bil

Kriminalisti pa so na prizorišču zločina našli, med drugim, zapakiranega pol kilograma kokaina – na omotu je bil odtisnjen priljubljeni otroški lik Pujsa Pepa –  in na njem DNK sledi Nejca Sernela iz Zagorja ob Savi, ki naj bi nazadnje živel v Trbovljah.

Tožilka Ika Leban mu je očitala, da je med začetkom oktobra 2021 in začetkom lanskega aprila zaradi prodaje hranil 499,48 grama kokaina, ki so ga potem našli pri  Grmeku. Sernel je krivdo zavrnil, zatrdil, da v Kobjeglavi sploh nikoli ni bil in tudi umorjenega, da ni poznal. Njegov zagovornik, odvetnik Branko Gvozdič, ki, mimogrede, brani tudi domnevnega vodjo Kavaškega klana Klemna Kadivca, pa je že na junijski obravnavi poudaril, da je "DNK obtoženega podtaknjen. Lepilnega traku in ovoja se ni dotikal".

Podaljšan pripor

Toda obramba ni prepričala sodišča. Predsednica senata Polona Trebežnik Šlibar sicer ni povsem sledila tožilki Lebanovi, ki je predlagala tri leta zapora, je pa Nejca Sernela obsodila na eno leto in sedem mesecev. Oteževalna okoliščina je bila njegova predkaznovanost, leta 2019 je zaradi preprodaje drog dobil leto in pol aresta, olajševalna pa, da ni dokazov, da je mamila prodajal. V kazen je vštet tudi, čas, ki ga je od avgusta lani prebil v priporu, tega so mu podaljšali.


 

Komentarjev 3
  • Avatar SS666
    SS666 15:46 12.julij 2023.

    Nejc Sernel je pa ja stari dilerček... .Cela družina v kriminalu(umori, izsiljevanja,telesne poškodbe,preprodaja orožja,drog...),od fotra Viktorja naprej.Ni da ni!!! Nejc je pa tud ena zanemarjena zguba... .Ta pomoje še nikol ni f*ku.

  • Majazmaja 09:39 12.julij 2023.

    Taki so za v arest stila Bangkok Hilton.