Slovenija > Črna kronika
10540 ogledov

Rače: 23-letnik hudo pretepel svoje dekle in babico

Nasilje Profimedias Fotografija je simbolična.
74-letnica je utrpela zelo hude poškodbe, zaradi česar je še vedno v smrtni nevarnosti, medtem ko so 21-letnico po zdravniški oskrbi odpustili v domačo oskrbo.

Poskus uboja

Mariborski kriminalisti obravnavajo 23-letnega moškega, ki je v petek dopoldne v Račah doma pretepel svoje 21-letno dekle, še huje pa 74-letno babico, ki jo je odnesla s hujšimi poškodbami glave. Zaradi utemeljenega suma kaznivega dejanja poskusa uboja so nasilneža v nedeljo privedli pred preiskovalnega sodnika, ki je zanj odredil pripor.

Kot so danes pojasnili na Policijski upravi Maribor, sta policista z raške policijske postaje ob prihodu ugotovila, da je imela starejša ženska zelo hude poškodbe glave, mlajša pa lažje in da ju je obe pretepel 23-letnik, ki živi v isti hiši. Policista sta osumljenega zato pridržala.

Sprl se je z dekletom, babica ga je skušala pomiriti

Preiskavo dogodka so nato prevzeli mariborski kriminalisti, na kraj kaznivega dejanja pa sta prišla tudi dežurni preiskovalni sodnik in dežurna tožilka.

Z ogledom kraja dejanja in z zbiranjem obvestil so ugotovili, da se je osumljenec zjutraj sprl s svojim dekletom. Prepir je slišala njegova babica, ki ga je skušala pomiriti, a jo na hodniku stanovanjske hiše fizično napadel in jo hudo telesno poškodoval. Zatem se je vrnil v sobo in pretepel še svoje dekle.

Babica še vedno v smrtni nevarnosti

Osumljeni je po dogodku sam po telefonu poklical reševalce in povedal, da je njegova babica sama padla in se poškodovala. Starejša ženska je sicer utrpela zelo hude poškodbe, zaradi česar je še vedno v smrtni nevarnosti, medtem ko so 21-letnico po zdravniški oskrbi odpustili v domačo oskrbo.

Za kaznivo dejanje poskus uboja osumljenemu grozi pet do 15 let zapora, za nasilništvo pa še dodatna zaporna kazen do treh let. Organi pregona so moškega v preteklosti že večkrat obravnavali in ga tudi pravnomočno obsodili za kazniva dejanja z elementi nasilja, in sicer za povzročitev tako lahke kot hude poškodbe, nasilništva in nasilja v družini.

Opomba: fotografija je simbolična.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • blaz4 14:54 13.oktober 2020.

    Vem da je zelo narobe kar je naredil ampak nehajte biti vi tud sovražni!

  • Pepe007 07:47 13.oktober 2020.

    A da je sonček tega zmožen? Naš pa že ne.

  • Avatar Leon
    Leon 18:30 12.oktober 2020.

    Mladenič ni kriv ! Tako bo odločilo krivosodje .