Slovenija > Črna kronika
10 ogledov

Radi bi neprištevnega

Oto Pikelc N. Č. Č.
Požigalec Pikelc. Narejeni že dve izvedeniški mnenji glede (ne)prištevnosti

"V času storitve kaznivega dejanja je bila možnost obvladovanja njegovega ravnanja bistveno zmanjšana  zaradi  kombinacije znakov demence in čustvenih obremenitev, ki jih obdolženec ni sposoben obvladovati," je v svojem mnenju zapisala izvedenka psihiatrične stroke Zdenka Čebašek Travnik. Prejšnja izvedenka Vera Petrišič, ki so ji očitali površno pripravo mnenja, pa je menila, da je bil Oto Pikelc, ki je zaradi sporov s sinom zažgal njegovo domačijo, ki mu jo je pred leti sam izročil, le delno zmanjšano prišteven.

Zaslišanje izvedenke

Obramba, ki želi zaslišati izvedenko Čebašek Travnikovo, vztraja, da je bil Pikelc zaradi zaužitih tablet v celoti neprišteven. Potem, ko je ob štirih zjutraj na več mestih zanetil požar na sinovem gospodarskem poslopju, je mirno legel nazaj k počitku.

Komentarjev 2
  • zztop 21:02 02.januar 2014.

    Zakaj se , kdo sprašuje o prištevnosti ! Strpajte, ga v zapor in kroglo na nogo, ko bo hodu po naših zaporih s 5 zvezdicami. Vse to si ti, ko zakone sprejemajo pripravljajo, da lahk potem, če se jim kje ...prikaži več zalomi, koristijo vse te fore. Za vse enako, prosim, kva me briga kako je kdo prišteven!

  • maresem 20:12 02.januar 2014.

    Ta čebaškova je neprištevna že odkar grabi davkoplačevalski denar