Slovenija > Črna kronika
6380 ogledov

Podskrajnik: Obsežen požar v tovarni Fragmat, dim viden daleč naokoli

Ogenj Shutterstock Slika je simbolična.
Zagorelo je v podjetju v industrijski coni v Podskrajniku.

Nekaj po 20. uri je zagorel obrat Fragmata v Podskrajniku. Kot so sporočili s PU Ljubljana, je bilo na kraj napotenih več gasilcev in policistov, ki so zavarovali območje. Nad tovarno in okolico se vali gost črn dim. 

S PU Ljubljana so ob 22.19 sporočili, da gasilci požar še vedno gasijo in da so policisti zaradi varnosti zavarovali širše območje. "Bližnjim prebivalcem ponovno svetujemo, da naj zapirajo okna in se ne zadružjejo zunaj. Prav tako naj občani ne hodijo v bližino prizorišča in naj zapustijo območje," je sporočila predstavnica za odnose z javnostmi Nataša Pučko.

Na kraju so poleg gasilcev in policistov tudi pristojni z NIJZ, predstavniki Arsa in Elme. Poveljnik civilne zaščite Srečko Šestan je za 24urZvečer povedal, da je na kraju več kot 250 gasilcev iz 6 gasilskih zvez in pripadniki 5 enot širšega pomena. Na terenu sta dve mobilni enoti, ki bosta opravili meritve. 

"Prva reakcija gasilcev je bila odlična. Pohvala celotni organizaciji tukaj in vodji intervencije. Prepričan sem, da bomo z vsemi ukrepi pravočasni in da ne bo večjih posledic za prebivalce in okolje," je dejal Šestan. Gasilcem je uspelo zaščititi vse posebne objekte, glavnina požara je pogašena, ostalo je več manjših žarišč. Šestan je ocenil, da bo sanacija trajala še nekaj časa. 

Kot poroča Cerknica.info, je gasilcem do 21.20 uspelo požar že delno omejiti. 

Dim se vidi daleč na okoli. O tem, da je videti oblak dima, poročajo tako iz Logatca kot tudi Ribnice na Dolenjskem. 

Podrobnosti o tem, zakaj je zagorelo še niso znane. 

dezurni@zurnal24.si 

Komentarjev 3
  • Avatar jezeran
    jezeran 07:14 14.junij 2019.

    Poleg narave (Cerkniško jezero) se gradijo najbolj strupene tovarne, enako je tudi drugod po Sloveniji

  • Skipi 23:04 13.junij 2019.

    Sem ravno odprl okno v Ljubljani da bo zrak ponoč pa smrdi po zažganem.