Slovenija > Črna kronika
17 ogledov

Ranjenih pet potnikov in strojevodji

Žurnal24 main
Poleg kompleksa tovarne Trimo Trebnje je na železniškem prehodu, zavarovanem le z Andrejevim križem, v tovornjak, naložen z bukovimi hlodi, trčil potniški vlak.

Pet potnikov naj bi bilo ranjenih, prav tako obe strojevodji in sprevodnik.

Strojevodja Dušan Pucelj, ki si je le lažje poškodoval desno roko, je povedal, da so njegova poškodovana kolega, strojevodjo in sprevodnika, odpeljali v novomeško bolnišnico, kamor so po njegovi navedbi odpeljali tudi pet poškodovanih potnikov.

Po njegovi oceni se je nesreča zgodila zaradi premajhne pozornosti voznika tovornjaka s prikolico, saj je strojevodja pravočasno zagledal oviro in začel zavirati, vendar je vlak zadel zadnji del prikolice, ki jo je nato zbilo v jarek, naloženi hlodi pa so se razsuli po progi in cesti.

Voznik tovornjaka Joško Lampe s Cola je pojasnil, da je – ko se je prepričal, da je prehod ob slabo preglednem desnem ovinku železniške proge prost – s tovornjakom zapeljal preko tirov, ko je opazil vlak. Vrniti se ni mogel, zato je poskušal rešiti, kar se je dalo, vendar je bil prepozen, saj je vlak trčil v zadnji del prikolice. Po njegovi sodbi je šlo za nerešljiv položaj.

Na Dolenjskem je to že tretja tovrstna nesreča ta teden. V ponedeljek sta se zgodili nesreči na nezavarovanih železniških prehodih v Zidanem mostu in Potočni vasi pri Novem mestu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.