Slovenija > Črna kronika
442 ogledov

Razbijal inventar in ukradel za več kot 30 tisočakov stvari

Protivlomna vrata arhiv Žurnal24 Fotografija je simbolična.
Najprej je storilec vlomil v počitniško hišo, poškodoal notranjost in ukradel več predmetov. Kasneje je vlomil še v en objekt in iz njega ukradel računalnik.

Policiste PP Trebnje je 5. avgusta oškodovanka obvestila, da je na območju Okroga v noči na 5. 8. nekdo vlomil v počitniško hišo. Policisti so ugotovili, da je storilec skozi strešno okno vstopil v hišo, poškodoval notranjost objekta, razbijal inventar in povzročil večjo premoženjsko škodo. Odtujil je 12 starih oljnih slik, šest vrtnih stolov, suhomesnate izdelke in še več drugih predmetov v skupni vrednosti okoli 30.000 evrov. 

Istega dne so bili obveščeni o vlomu na območju Puščave, kjer je storilec vrgel predmet v okno objekta in ga razbil, vstopil v notranjost in odtujil računalnik v vrednosti okoli 1.200 evrov. Intenzivne policijska preiskava je ugotovila, da je kaznivih dejanj osumljen 37-letni moški z območja Litije. Osumljenca so prijeli na območju Ljubljane, mu odvzeli prostost in ga pridržali.

Po odredbi sodišča so opravili hišno preiskavo, našli in zasegli ukradene predmete in jih vrnili oškodovancem. Zoper osumljenca bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.