Slovenija > Črna kronika
602 ogledov

Razbil okno, vstopil v hišo in zanetil požar

Požar
Osumljeni 27-letnik je povzročil več požarov.

Ptujski policisti so na zaslišanje k preiskovalni sodnici ptujskega okrožnega sodišča včeraj  privedli 27-leznega  moškega, ki ga  sumijo  požiga gospodarskega poslopja v Borovcih. Preiskovalna  sodnica je zoper njega odredila pripor.

"Sedemindvajsetletnik iz okolice Ptuja je utemeljeno osumljen storitve kaznivega dejanja požiga," razlaga Miran Šadl s PU Maribor. Osumljen je, da je 23. aprila je okoli 22. ure požgal hlev, v katerem so med požarom poginile živali, nastalo pa je tudi za okoli 25.000 evrov materialne škode. 

Prav tako je osumljen, da je 14. marca okoli 21. 20 neovirano pristopil do nenaseljene stanovanjske hiše v Borovcih, razbil steklo na oknih, nato pa na verandi zanetil ogenj na naloženih  oblačilih.  "Ob gorenju oblačil je zgorela lesena klop in se osmodila stena, s čimer je nastalo za okoli 500 evrov materialne škode," razlaga Šadl. 

Policisti so ugotovili tudi to, da je osumljeni  v noči na 17. april zanetil ogenj na zabojnikih za mešane komunalne odpadke ob  stanovanjskih hišah v Borovcih  in s tem oškodoval lastnika zabojnikov, gospodarsko družbo s Ptuja za nekaj manj kot 90 evrov.

"Odgovorna oseba oškodovane gospodarske družbe je 23. aprila na PP Ptuj posredovala pisno prijavo kaznivega dejanja, iz katere je razvidno, da umikajo predlog za pregon kaznivega dejanja zoper takrat neznanega storilca," razlaga Šadl. "Zato so policisti v zvezi s tem, na pristojno tožilstvo poslali poročilo."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.