Slovenija > Črna kronika
40 ogledov

Razbili še eno kriminalno združbo

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Mariborski kriminalisti so kazensko ovadili osem oseb zaradi davčne utaje, s katero so si pridobile več kot milijon evrov nezakonitega denarja.

Gre za večjo preiskavo, ki je bila končana sredi junija, kriminalisti pa so pri tem kazensko ovadili osem oseb iz Poljčan, Slovenske Bistrice in Slovenskih Konjic, so sporočili s PU Maribor. Ovadene osebe so osumljene, da so se kot zastopniki ali kot predstavniki več gospodarskih družb ukvarjali z uvozom novih in rabljenih vozil visokega cenovnega razreda iz EU in prodajo teh na območju Slovenije.

V ta namen so ustanovili podjetja, ki so izdajala fiktivne račune za vozila, pri čemer niso plačali davka na motorna vozila in davka na dodano vrednost pri uvozu in nadaljnji prodaji teh vozil. Na ta način so uvozili najmanj 169 vozil visokega cenovnega razreda in utajili za več kot 1,2 milijona evrov davkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.