Slovenija > Črna kronika
32 ogledov

Razbili tihotapsko verigo

Zasežen heroin
1/3
PU Koper
Koprski kriminalisti z mednarodnim sodelovanjem uspešno prekinili tihotapsko mrežo. Heroin potoval iz Bosne in Hercegovine v Slovenijo in Italijo.

Preiskava se je začela že leta 2008. Policisti so ugotovili, da kriminalna združba tihotapi večje količine heroina iz Bosne in Hercegovine (BiH) prek Hrvaške, ciljni državi pa sta bili Slovenija in Italija.

Organizator Slovenec

Veriga tihotapcev je bila dobro organizirana, naloge so bile razdeljene. V BiH sta za nabavo droge skrbela 46-letni državljan Črne gore in 34-letni državljan BiH. Za organizacijo prevoza in distribucije heroina je skrbel 36-letni Slovenec.

Ta je marca 2009 v BiH napotil dva slovenska državljana, ki sta imela nalogo, da prevzameta večji tovor heroina in ga dostavita v Slovenijo. 

Kurirja prijeli pri Zagrebu

Ob podpori mednarodnega sodelovanja je slovenski policiji uspelo identificirati kurirja: gre za 34- in 44-letna slovenska državljana.

Ob vrnitvi iz BiH so ju zaustavili v bližini Zagreba. Pregledali so avtomobil in ugotovili, da sta heroin tihotapila v posebej predelanem prostoru za zadnjimi sedeži. Hrvaška policija jima je zasegla skupno 12 paketov heroina, ki so skupno tehtali okoli šest kilogramov. Oba so na Hrvaškem priprli in ju tam tudi obsodili. 

Zoper vseh pet so podali ovadbe zaradi suma neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, za kar slovenska zakonodaja predvideva od pet do 15 let zaporne kazni.

Komentarjev 1
  • zztop 22:00 26.junij 2013.

    Vsi tihotapci si naj zrihtajo slovensko državljanstvo in so rešen problemov. Raztalajo kakšen miljonček saj vemo komu in že naslednjo nogometno tekmo na Stožicah lahk sedijo med Jankovičem in Bratuškovo na vip tribuni. Ali? Pa ja!!