Slovenija > Črna kronika
35 ogledov

Razbili združbo, ki je preprodajala kokain

Zaseženi predmeti
1/4
PU Koper
Slovenski in italijanski kriminalisti so priprli sedem ljudi, med njimi tudi 51-letnika iz okolice Kopra.

Koprski kriminalisti so v sodelovanju z italijanskimi varnostnimi organi Squadro Mobile iz Trsta razkrili mednarodno kriminalno združbo, ki se je ukvarjala s tihotapstvom in preprodajo večjih količin prepovedane droge kokain. Kriminalistična preiskava se je vodila pod imenom Romeo 2013.


Kriminalisti so ugotovili, da je na območju Slovenije septembra preteklo leto 51-letni slovenski državljan dobavil najmanj 1,4 kilograma kokaina državljanoma Italije, 56- in 58-letnemu Tržačanu.

Kokain je bil prepeljan iz Slovenije v Italijo, kjer je bil še istega dne v okolici Trsta prijet 58-letni državljan Italije. Med postopkom so mu zasegli kokain in odredili pripor v Italiji. 

Vsi priprti v Italiji 



Priprti so bili še 48-letni, 65-letni in 45-letni državljan Italije, ki so na območju Trsta in okolice kokain razpečevali številnim odjemalcem. Po priprtju je razpečevanje nadaljeval 38-letni Italijan iz okolice Trsta, ki so ga kasneje ravno tako priprli. 

Na vrhu Slovenec in Italijan 

Akcijo so zaključili konec preteklega tedna, ko so prijeli še dva člana združbe, sicer organizatorja preprodaje drog. Prijeli so 51-letnega Slovenca iz okolice Kopra in 56-letnega Italijana iz okolice Trsta.  

Na naslovu bivanja slovenskega osumljenca je bila opravljena hišna preiskava,v kateri so zasegli številne predmete, ki se jim bodo posvetili v okviru nadaljnjih preiskav. 

Odlično sodelovanje

"Tudi tokrat se je izkazalo, da sodelovanje slovenske policije z varnostnimi organi tujih držav poteka korektno in strokovno, predvsem pa izredno uspešno in učinkovito. Dejstvo je, da je organiziran kriminal že zdavnaj 'prestopil' tako regionalne kot državne meje, kar zahteva mednarodno usklajene in načrtovane aktivnosti na področju boja zoper organizirani kriminal, kar se izkazuje v številnih uspešno zaključenih skupnih kriminalističnih preiskavah," je ob zaključku akcije povedal predstavnik koprske policijske uprave Dimitrij Marušič

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.