Slovenija > Črna kronika
13 ogledov

Razbojniški najstniki divjali po šoli

Mladostniki so brez razloga razgrajali po šoli in uničevali vse, kar jim je prek Žurnal24 main
V Avstraliji je pet najstnikov močno prestrašilo učence in učitelje, ko so z bejzbolskimi kiji in mačetami razbijali okna ter divjali po celotni šoli. Poškodovali so učitelja in osemnajst drugih ljudi.

V ponedeljek je bilo pet najstnikov, starih od 14 do 16 let, aretiranih po divjanju na srednji šoli v Merrylandu, ki se nahaja v Sydneyju.

Drama se je zgodila med rutinskim zborovanjem učencev pred šolo v ponedeljek zjutraj. Ko so se divji najstniki pognali v množico in pričeli divjati z orožjem, so učitelji takoj nagnali učence nazaj v šolske prostore in jim naročili naj zaklenejo učilnice ter se poskrijejo pod mize in v omare. Enega učitelja, ki je najstnike skušal ustaviti, so morali odpeljati v bolnišnico, po tem, ko so ga udarili s kijem po glavi. V šestminutnem divjaškem pohodu so lažje poškodovali še 18 učencev, ki so utrpeli ureznine zaradi stekla razbitih okenskih šip.

Policija ni razkrila identitete razbojnikov, saj so vsi še mladoletni. Pravtako ni želela izdati podatka, če so najstniki učenci napadene srednje šole. Ko so najstnike vprašali o vzroku za napad, le ti niso navedli konkretnih ralogov. Najstniki bodo zaradi vandalizma obtoženi, grozi pa jim tudi do sedem let zapora.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.