Slovenija > Črna kronika
20 ogledov

Razdrli združbo, priprli 7 oseb

Pomurski policisti in kriminalisti so v sodelovanju s kriminalisti iz Ljubljane zaradi preprodaje drog vzeli prostost sedmim osebam. Zaznali tudi sum prostitucije.

Pomurski policisti in kriminalisti so v sodelovanju s kriminalisti iz Ljubljane zaradi preprodaje prepovedanih drog 6. septembra na območju Pomurja in Ljubljane opravili več hišnih preiskav. Sedmim osebam so odvzeli prostost in jih zaradi utemeljenega suma storitve kaznivih dejanj, povezanih s prepovedanimi drogami, s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je vsem sedmim odredil pripor. Pri hišnih preiskavah je bila zasežena tudi prepovedana droga, so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota.

Prijete storilce so pomurski kriminalisti v sodelovanju z ljubljanskimi kriminalisti in v sodelovanju z Okrožnim državnim tožilstvom v Murski Soboti že dalj časa spremljali tudi s prikritimi metodami. Kriminalna združba se je ukvarjala s preprodajo prepovedane droge heroin in kokain.

Drogo nabavljali v Ljubljani

Kriminalna združba je drogo nabavljala v Ljubljani, nato pa so jo enkrat do dvakrat na teden dostavljali v Pomurje. Med člani združbe je nekaj storilcev povratnikov, med njimi tudi nekaj zasvojencev. Po zbranih podatkih je mogoče sklepati, da je kriminalna združba v dveh letih v Pomurju in na območju Ljubljane na drobno preprodala prepovedano drogo v višini sto tisoč evrov.

Opravili pet hišnih preiskav

Na podlagi zbranih obvestil so pomurski kriminalisti 6. septembra 2011 v sodelovanju z ljubljanskimi kriminalisti opravili pet hišnih preiskav na območju Pomurja in Ljubljane. Pri preiskavi so našli in zasegli prepovedano drogo konopljo in telekomunikacijsko opremo, ki je bila uporabljena pri izvrševanju kaznivih dejanj.

Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivih dejanj, povezanih s prepovedanimi drogami, je po hišnih preiskavah odvzeta prostost sedmim osumljenim. In sicer, 22-letnemu osumljencu iz UE Ljubljana, 35-letnemu osumljencu iz UE Ljubljana, 28-letni osumljenki iz UE Gornja Radgona, 31-letni osumljenki iz UE Gornja Radgona, 29-letnemu osumljencu iz UE Gornja Radgona, 36-letnemu osumljencu iz UE Murska Sobota, 25-letni osumljenki iz UE Murska Sobota, so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota.

Vsi osumljenci so bili s kazensko ovadbo privedeni k preiskovalnemu sodniku, ki je vsem sedmim odredil pripor.

Tudi sum prostitucije

Pri preiskavi kaznivih dejanj so kriminalisti zaznali tudi sum kaznivega dejanja s področja prostitucije. Ugotovili so, da se je članica kriminalne združbe prostituirala, da bi tako prišla do denarja za nabavo prepovedane droge.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.