Slovenija > Črna kronika
56 ogledov

Razkrinkan raj uživalcev konoplje

Grosuplje konoplja
1/4
Žurnal24 main
Kamnik in Grosuplje. Policisti so odkrili pravi raj za ljubitelje konoplje. Dva moška sta v skrivnih laboratorijih pridelala več kilogramov te opojne substance.

Grosupeljski policisti so pred časom prišli do informacij, da je na območju Ivančne Gorice laboratorij za vzgojo in predelavo konoplje. Med hišnimi preiskavami so pri osumljenem 32-letniku našli in zasegli 10 vreč konoplje (vsaka je tehtala približno en kilogram), pripravljene za nadaljnjo prodajo.

Na območju PU Ljubljana je bilo letos odkritih pet večjih laboratorijev (z okoli 400 sadik ali več) s konopljo.

Laboratorija v Kamniku in Ivančni Gorici: oglejte si GALERIJO.

Ivančna Gorica: skrivni vhod v klet
Po podrobnejšem pregledu notranjosti garaže so policisti odkrili še s plastičnimi cisternami za tekočine prikrit vhod v klet. Ta je identične velikosti kot garaža (6 x 8 metrov). V podzemnem prostoru so našli večjo količino raznih gnojil za boljšo in bujno rast rastlin, rezervoarje za vodo in električno omarico z varovalkami.

V še enem prostoru 443 sadik
Ta prostor je bil s PVC-vrati ločen od prostora, v katerem so opazili kar 443 bujnih sadik konoplje. Prostor je bil tehnično urejen tako, da je umetno ustvarjal naravnim podobne pogoje za rast rastlin. "Nameščenih je bilo 31 reflektorskih luči moči 600W z vso potrebno napeljavo in nivojskim dviganjem luči (avtomatsko) sorazmerno z rastjo sadik, več ventilatorjev in napeljava za prezračevanje, merilci temperature zraka in vlage v prostoru ter časovne vtičnice, tako da so zagotavljali optimalne pogoje za rast in razvoj rastlin," v sporočilu navajajo policisti.

Ugotovili so še, da je pomožni objekt na električno omrežje mimo števca samostojno priključen tako, da je osumljeni električno energijo pridobival nezakonito. Po zaslišanju je 32-letnika preiskovalni sodnik izpustil na prostost.

Po neuradnih izračunih bi v omenjenih dveh primerih skupaj v "prodaji na drobno" zaslužek znašal okoli 170 tisoč evrov.

Kamnik: vhod skozi hladilnik
Tudi policisti iz Kamnika so jeseni dobili podatke o laboratoriju za vzgojo in  predelavo konoplje. Pri hišni preiskavi so pri osumljenem v kleti za skrivnim vhodom, ki je bil narejen skozi v steno vzidan gostinski hladilnik, odkrili prostor, prirejen za gojenje konoplje (dimenzij 7,5 x 4,5 metrov).

Zasegli so 414 sadik konoplje, visoke od 30 do 100 centimetrov; opremo za gojenje in predelavo, termometre, reflektorje ... Hiša sploh ni bila priključena na električno omrežje, kar pomeni, da je osumljeni elektriko pridobival iz bližnje zasebne elektrarne.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.