Slovenija > Črna kronika
20 ogledov

Razkrinkana goljufa

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Ljubljanski policisti so zaradi suma storitve goljufije ovadili 55-letno Ljubljančanko in 34-letnega Ljubljančana. Policiji sta prijavila, da so jima ukradli avtomobil, kar se je kasneje izkazalo za laž.

31. oktobra lani je tako 55-letna Ljubljančanka ljubljanske policiste obvestila, da so ji v večernih urah ukradli osebni avto audi A6.

Policisti pa so z zbiranjem obvestil ugotovili, da do tatvine vozila, ki še ni izsledeno, ni prišlo.

Sedmega decembra lani pa je 34-letni Ljubljančan naznanil tatvino vozila mercedes ML320 v Ljubljani.  Vozilo je policija izsledila v Nemčiji in z mednarodno pomočjo tujih varnostnih organov je bilo ugotovljeno, da je moški dober mesec pred naznanilom o tatvini vozilo prodal v Nemčijo (z vso originalno dokumentacijo), kjer ga je novi lastnik registriral.

Zoper Ljubljančana so policisti maja letos podali kazensko ovadbo zaradi suma, da je storil kaznivo dejanje krive ovadbe in kaznivo dejanje goljufije.

V obeh opisanih primerih sta osumljena poskušala uveljavljati tudi zavarovalniško odškodnino.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.