Slovenija > Črna kronika
14 ogledov

Rdečega petelina krotili celo vojaki

1/6
Žurnal24 main
Sinoči je ogenj zajel center za zbiranje odpadkov v Borštu pri Brežicah. Gasiti so pomagali tudi vojaki.

Gasilci so bili o požaru v omenjenem centru obveščeni malo pred 19. uro. Iz objekta jim je uspelo rešiti tudi več tovornih vozil. Preden so požar dokončno pogasili, je ogenj popolnoma uničil 50x20 metrov velik objekt v obliki kontejnerja.

Po prvih ugotovitvah policije, ki ogleda zaradi noči ni mogla zaključiti že včeraj, je zagorelo v kontejnerju z odpadnimi gumami, v skladišču, kjer je sicer v kontejnerjih shranjenih okoli 50 kubičnih metrov odpadnih gum.

Požar se je razširil tudi na upravno zgradbo podjetja KOP iz Brežic, a je bil pravočasno omejen, tako da večja škoda tam ni nastala.

Požar je gasilo 58 gasilcev iz petih gasilskih društev, na pomoč je prišlo tudi 15 vojakov iz bližnje vojašnice Cerklje, od koder jih je napotil dežurni starešina vojašnice.

Območje znotraj vojašnice sicer ni bilo ogroženo. Ob 22.20 so gasilci zaključili z delom in na kraju požara pustili požarno stražo. Na kraju so preko noči ostali tudi brežiški policisti, danes pa kriminalisti in kriminalistični tehniki nadaljujejo z ogledom, da bi ugotovili vzrok požara.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.