Slovenija > Črna kronika
14 ogledov

Rdeči križ zbira denar za družino ubitega Porečana

(Slika je simbolična.) Sutterstock
Rdeči križ Slovenije je na pobudo iz vrst slovenskih motoristov odprl poseben račun za zbiranje pomoči, ki jo bodo namenili družini umorjenega 25-letnega turističnega delavca iz Poreča.

Vpletenosti v umor moškega, ki je življenje izgubil v nasilju med nedeljsko motoristično zabavo v Vabrigi pri Poreču, sta osumljena slovenska motorista z Jesenic. Umorjeni je bil zaposlen kot voznik gliserja v turističnem naselju Lanterna, poročen in oče dveh majhnih otrok.

Rdeči križ Slovenije bo zbrana sredstva nakazal hrvaškemu Rdečemu križu, ta pa družini pokojnega, je povedal predsednik RKS Franc Košir. Številka transakcijskega računa je 0310-0111-1122-296, sklic 291020, namen pa pomoč družini HR.

Napadel naj bi ga brez pravega povoda

Županijsko tožilstvo v Pulju je v torek odredilo pripor za slovenska motorista z Jesenic, ki ju sumijo vpletenosti v umor 25-letnega Porečana Aleksandra Vidnjevića med motoristično zabavo.

Hrvaški mediji so poročali, da naj bi slovenski motorist brez pravega razloga napadel Vidnjevića. Ta se je z družbo zabaval ob morju, pri čemer naj bi po naključju z vodo poškropil slovenskega motorista. Slednji je po besednem in fizičnem obračunu odšel po nož in z njim dvakrat zabodel 25-letnika, ki je v nedeljo zgodaj popoldne v puljski bolnišnici podlegel poškodbam.

Komentarjev 1
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 08:14 14.julij 2012.

    Ne vem kaj ma tole veze z Rdečim križom,če je model mel za motor,to pomeni,da ravno klošar ni bil,ali pa se slovenski Hell'si hočjo prkazat v lepši luči,kot dejansko so???