Slovenija > Črna kronika
3052 ogledov

Redno je prihajal na osnovno šolo in učencem prodajal drogo

Garderoba v šoli Profimedia
Moški je drogo prodajal mladoletnim osebam.

Policija je spomladi 2019 na eni od obalnih policijskih postaj dobila prijavo suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami na eni od obalnih osnovnih šol.

"Ugotovljeno je bilo, da naj bi učenec osmega razreda isti dan med odmorom zaužil tablete, po vsej verjetnosti prepovedano drogo ecstasy," razlaga Anita Leskovec s PU Koper. 

Na Obalo je prihajal z Železnikov

V postopek zbiranja obvestil in obravnave suma storitve kaznivega dejanja so se vključili kriminalisti sektorja kriminalistične policije PU Koper, ki so z zbiranjem obvestil od svojcev osnovnošolca in drugimi preiskovalnimi dejanji ugotovili, da je tablete prepovedane  droge ekstasy kupil od 18-letnega moškega z območja Železnikov. "Ugotovljeno je bilo tudi, da osumljeni 18-letnik redno zahaja na obalo in po predhodnih dogovorih na dogovorjena mesta dostavlja prepovedano drogo (tablete ecstasyja), med drugim tudi mladoletnim osebam," pojasnjujejo pri PU Koper.

Izsledili so ga v Izoli

V decembru 2019 so koprski kriminalisti osumljenega 18-letnika izsledili v Izoli, ko se je želel udeležiti javne prireditve z elektronsko glasbo. Ob prijetju je imel pri sebi 38 tablet prepovedane droge ecstasy (op. tablete vsebujejo prepovedano drogo MDMA) in skupno 2.4 grama prepovedane droge amfetamin. 

ekstazi | Avtor: Shutterstock Shutterstock

"V skladu z določili Zakona o kazenskem postopku mu je bila odvzeta prostost ter na njegovem domu v Železnikih na podlagi Odredbe Okrožnega sodišča iz Kopra opravljena hišna preiskava, kjer mu je bila zasežena manjša količina prepovedanih drog (MDMA, ecstasy), pripomočkov za pakiranje prepovedane droge in prepovedanih poživil v športu," razlaga Leskovčeva.

Kazenska ovadba

Na podlagi usmeritev Okrožnega državnega tožilstva so kriminalisti za osumljenega podali kazensko ovadbo zaradi storitve treh kaznivih dejanj s področja zlorabe prepovedanih drog. V preteklosti je že bil obravnavan za premoženjska kazniva dejanja in  kazniva dejanja s področja preprodaje prepovedanih drog.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • rocono 08:24 05.februar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • brekimil 04:54 05.februar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • nimbcirria 02:07 05.februar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks