Slovenija > Črna kronika
25 ogledov

Rekorderka napihala 2,5 promila

Poleg 15 pridržanih voznikov avtomobilov so jih samo v petek in soboto še sedem Žurnal24 main
Poostren nadzor. Alkohol točijo tudi mladoletnim. Na cestah 15 pijanih voznikov in kolesarja.

Policisti so med podaljšanim koncem tedna zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržali kar 15 voznikov avtomobilov in dva kolesarja. Rekorderko so policisti ustavili v petek zvečer v okolici Kranja, alkotest pa ji je pokazal kar 1,17 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka oziroma po starem 2,5 promila.

Alkohol pod nadzorom
V petkovi in sobotni noči pa so policisti na Gorenjskem, predvsem na območju Radovljice, Bleda in Jesenic, poleg cestnega opravili tudi poostren nadzor nad uživanjem alkohola v gostinskih lokalih ter kršitvami javnega reda in miru ter določil zasebnega varovanja.

Prepozno zaprli vrata
Med nadzorom lokalov so ugotovili kršitve točenja alkohola vinjenim gostom in mladoletnim ter kar nekaj nespoštovanj obratovalnega časa lokalov, o čemer bodo obvestili tržno inšpekcijo. Pridržali pa so tudi kršitelja javnega reda in miru, saj se je nedostojno vedel do policistov in ni prenehal razgrajati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.