Slovenija > Črna kronika
9 ogledov

Rešena iz potapljajočega dvigala

Chicaški gasilci EPA
Gasilci v predmestju New Yorka rešili dva delavca iz dvigala hotela, ki ga je med močnim deževjem zalila voda.

Gasilci so rešili dva delavca, 36-letnega Eda Tylerja in 48-letnega Wendella Amakerja, ki sta obtičala v dvigalu hotela Staten Island v predmestju New Yorka. V dvigalo sta se ujela včeraj zvečer zaradi napake pri zapiranju vrat. "Mislila sva, da bova umrla," je po dogodku povedal Tyler.

Tyler je za Daily Mail razložil, da se vrata niso hotela odpreti, zato ga je njegov kolega odpeljal v klet, da bi jih tam odprla in se rešila. Namesto tega so stvari šle na slabše, saj je dvigalo obtičalo.

"Začutila sva, da sva zadela v vodo, ki je takoj zatem začela vdirati v dvigalo," je povedal Tyler. Uporabila sta mobilni telefon in poklicala pomoč, ki je prišla v zadnjem trenutku. Gasilci so ju rešili, ko sta imela vodo že do vratu.

Eden izmed gasilcev, James Melvin, je za New York Times dejal: "Že večkrat smo reševali ljudi iz dvigal, a ta še nikoli niso bila v vodi." Moška so rešili nepoškodovana, bila sta le premražena in potrebna toplega tuša.

Newyorčani so se medtem spraševali, kam je odšlo poletje. V mestu je v zadnjih treh dneh padla rekordna količina padavin v zadnjih sto letih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.