Slovenija > Črna kronika
577 ogledov

Reševalca v Portorožu posilila 17-letnico?

Razgreta telesca plesala na plaži razvrata Mario Pavlović
Sobotna zabava na portoroški plaži. Najstnica naj bi se zapletla v pogovor z dvema moškima, ki naj bi izkoristila njeno zaupanje in jo posilila. Policisti so ju pridržali.

Mondial beach party 2015. Plaža pred hotelom Metropol. Številni obiskovalci in številne merice alkohola. Slednji naj bi bil tudi razlog, da je 17-letnica iz notranjosti države izgubila razsodnost, se zapletla v pogovor z dvema moškima in odšla z njima v prostore na plaži, pišejo Primorske novice. Moška naj bi izkoristila najstnico in jo posilila. Po neuradnih podatkih naj bi šlo za reševalca iz vode.

Dekle je dogodek opisalo prijateljici, skupaj sta posilstvo prijavili policistom. Ti so moška – sprva naj bi preiskovali več osumljenih – pridržali do ponedeljka, ju privedli pred preiskovalnega sodnika, ki pa se ni odločil za pripor. Ne glede na to se postopek proti njima nadaljuje, preiskavo zahteva tožilstvo. Da kriminalisti še naprej preiskujejo okoliščine sobotnega dogajanja, v katerega je bilo vpleteno 17-letno dekle, potrjuje tudi Anita Leskovec s koprske policijske uprave.

Podrobnosti zaradi interesov preiskave Leskovčeva ne razkriva. Direktor podjetja Okolje, ki je za prireditev odstopilo del plaže, poudarja, da osumljenareševalca nista njihova zaposlena. 

Proti takšnim zabavam

Dogodek je bil očitno kaplja čez rob lokalnega prebivalstva in tamkajšnjih gostincev, ki organizacije takšnih množičnih dogodkov sredi Portoroža ne podpirajo. Društvo Sončna Riviera, ki povezuje 50 gostincev in trgovcev, je piranski občini, podjetju Okolje, ki je organizatorju za potrebe organizacije zabave odstopilo del plaže, in javnosti poslalo protestno pismo, v katerem poudarjajo, da je v soboto Portorož postal “cilj huliganske mladine, ki je z neznosno glasno glasbo, s celodnevnim popivanje, izgredi, hudimi pretepi, in celo hujšimi kaznivimi dejanji oznanila katastrofalen začetek in hkrati konec turistične sezone".

Na koprski policijski upravi smo preverili, ali so dejansko dobili še kakšno prijavo glede kaznivih dejanj ali kršenja javnega reda in miru. “Ne. Dobili smo le prijavo glede predvajanja pornografskih vsebin na velikem zaslonu pred hotelom,” je kratka Leskovčeva s koprske uprave.

Občina medtem priznava, da so takšne prireditve napaka. “V občini Piran so mladi sicer vedno dobrodošli in razumemo njihovo željo po zabavi, vendar zabav s takšno vsebino ne podpiramo in ocenjujemo, da je bila organizacija tega dogodka v središču Portoroža napaka,” je za Primorske novice povedala Slavica Tucakov s piranske občine.

Za zabavo so sicer prireditelji vsa potrebna dovoljenja zbrali na piranski upravni enoti. 

Komentarjev 6
  • h3o 17:54 27.junij 2015.

    saj so ji pomagali! to je želela in to urgentno

  • Papaja Popi 16:46 27.junij 2015.

    Tisti, ki bi morali reševati in pomagati.......................Ni mi jasno na kakšni osnovi so ju spustili

  • Žvižgač 13:56 26.junij 2015.

    Jaz pa bi dal oba jeba.a kastrirati in tamalo na zdravljenje odvisnosti, ker če se je tako nalila, pomeni da ni samo probala alkohola ampak je to že počlela, pa tudi starše bi pogledal, kako kaj skrbijo za 17 letne ...prikaži več otroke in jih pustijo same na take kao ful žure, kjer je ful odtrganih tako in drugače. Zreli otroci se takih reči pa ne udeležujejo, ker take reči so samo za osebe, ki nimajo kaj bolj pametenega za početi kot se zadevati.