Slovenija > Črna kronika
50 ogledov

Reševalci iz globeli potegnili truplo

Ponoči se je zgodila nesreča, v kateri je ena oseba umrla.

Danes, okoli 1.10, je 47-letni moški, doma iz okolice Maribora, vozil štirikolesnik z varnostnim lokom po gozdni makadamski cesti iz smeri Bellevuja proti Pekram. Izven naselja Log, kjer vozišče poteka po klancu navzdol in v desni nepregledni ovinek, hitrosti in načina vožnje ni prilagodil cesti ter svojim vozniškim sposobnostim, zaradi česar vozila ni več obvladoval, so sporočili s PU Maribor.

Med vožnjo skozi desni ovinek ga je med zaviranjem zaneslo proti levi strani vozišča, tam pa je zapeljal z vozišča in s čelnim delom vozila trčil v drevo. Po trčenju je voznika, ki ni bil pripet z varnostnim pasom, vrglo iz vozila po strmem pobočju navzdol. Voznik se je kljub temu, da je imel čelado, tako hudo telesno poškodoval, da je na kraju nesreče umrl.

Njegov sopotnik na štirikolesniku, 34-letni Mariborčan, ki je uporabljal varnostni pas, se je v nesreči lažje poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UKC Maribor.

Policisti ugotavljajo, ali je imel pokojni voznik v organizmu alkohol, tako kot njegov sopotnik, pri katerem so namerili 0,99 mg/l alkohola. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.