Slovenija > Črna kronika
33 ogledov

Rešili ponesrečenko

Storžič Shutterstock
Reševalni helikopter je ponesrečeno planinko s Storžiča odpeljal v ljubljanski klinični center.

Reševanje 53-letne Ljubljančanke je tako po več urah zaključeno, so sporočili s Policijske uprave Kranj. Planinka je pri sestopu s Storžiča na tržiško stran na višini okoli 1900 metrov zdrsnila in se huje poškodovala.

Ekipa za helikoptersko reševanje v gorah s policistom gorske enote in gorskimi reševalci je reševanje začela od 10.20. Nesreča se je zgodila na zahtevni markirani planinski poti skozi Žrelo. Reševalni helikopter zaradi težav z vremenom ni mogel do kraja nesreče. Tako so do planinke najprej prispeli zdravnik in nekateri reševalci in ji nudili prvo pomoč.

Policisti opozarjajo, da je osvojitev vrha šele pol poti do cilja. "Zato se za vzpon izbira težja pot, za sestop pa lažja. Pazite, kje hodite, bodite zbrani, med potjo počivajte in uživajte dovolj tekočine. Ne podcenjujte gore in ne precenjujte svojih zmožnosti,“ so še zapisali v sporočilu za javnost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.