Slovenija > Črna kronika
57 ogledov

Revizorka naj bi zlorabila notranje informacije

Primorje Suzana Kos
Revizorka Tanja Medvešek, ki je opravljala revizije za Primorje in njegove povezane družbe, naj bi z zlorabo notranjih informacij zagotovila poplačilo svojih dolgov, s tem pa se postavila v prednostni položaj pred drugimi upniki.

Revizorka je izračunala, da so njene pretekle revizije za Primorje in povezane družbe vredne 66 tisoč evrov. Ker je imela notranje informacije o slabem poslovanju Primorja, jih je po navedbah TV Slovenija izkoristila.

Izvršnemu direktorju Primorja Robertu Brajdihu je predlagala poplačilo s trisobnim stanovanjem v hrvaškem Novigradu, vrednim 176 tisoč evrov. Ker je morala za stanovanje doplačati 110 tisoč evrov, sta z Brajdihom podpisala pogodbo o kreditiranju s tako imenovano verižno kompenzacijo. Primorje je Medveškovi kreditiralo plačilo preostanka stanovanja, ona pa naj bi v zameno opravila še eno revizijo.

Medveškova je TVS pisno sporočila, da je bil dogovorjeni način poplačila terjatev v tistem času zakonit, v tem obdobju delovanja naročnika pa tudi običajen način plačila dobaviteljem.

Direktorica Javne agencije za nadzor nad revidiranjem Mojca Majič je povedala, da kakršnemu koli sumu, da bi šlo za določeno odvisnost ali pristransko delovanje, sledijo določene sankcije.

Na podlagi informacij, ki jih ima, pa da je težko dati dokončno sodbo glede tega, ali lahko tem kršitvam sledi odvzem licence. Agencija, ki nadzoruje 211 revizorjev, je po navedbah televizije v dveh letih in pol odvzela eno licenco.

Direktor Slovenskega inštituta za revizijo Marjan Odar je ocenil, da gre za zelo hud prekršek.

Komentarjev 2
  • izvedenec 22:02 05.julij 2012.

    zakonit in običajen način kraje, ha ha ha

  • Lavdan 21:33 05.julij 2012.

    Ko pri nekom obstaja samo sum, da je šlo kakorkoli za nezakonito dejanje ga je treba takoj odstraniti z delovnega mesta. Tu kjer gre, pa čisto izkoriščanje položaja, pa še dvomijo. Zakaj nekemu delavcu niso dali apartmaja, ki bi ga ...prikaži več odplačal s kreditom.