Slovenija > Črna kronika
20 ogledov

Rezultata alkotesta ni priznal

Žurnal24 main
Tudi na Primorskem konec tega tedna ni šlo brez nesreč in vinjenih voznikov. Krški policisti pa so imeli opravka z dvema ubežnikoma.

S Policijske uprave Koper so sporočili, da so policisti v Sežani včeraj ob 5.30 ustavili 31-letnega voznika. Ker je alkotest pokazal 0,63 mg/l, so ga pridržali.

Slabo uro kasneje se je zgodila prometna nesreča, ki jo je povzročil 32-letni voznik osebnega avtomobila. Med vožnjo iz Izole proti Kopru je zapeljal na nasprotni vozni pas in trčil v osebni avtomobil 48-letne Pirančanke. Cesta je bila zato nekaj časa zaprta.

Voznica se je v nesreči lažje poškodovala. Povzročitelja nesreče so policisti preizkusili z alkotestom, ki je pokazal 0,76 mg/l, a ker se moški z rezultatom ni strinjal, mu je bil odrejen strokovni pregled.

Krško: najprej beg, nato grožnje
V soboto zjutraj pa so krški policisti na območju Sevnice želeli ustaviti voznika osebnega avtomobila. Ker se ni ustavil, so mu sledili in ga naposled le ujeli v Boštanju. 29-letnik iz Jablanc je odklonil preizkus alkoholiziranosti, zato so mu odredili pridržanje. Med izvajanjem postopka z voznikom se je 27-letni sopotnik iz Sevnice začel nedostojno vesti in napadati policiste, jih žaliti in groziti. Ker je mladenič policiji znan kot večkratni kršitelj, so na njem uporabili različna prisilna sredstva, so sporočili s policije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.