Slovenija > Črna kronika
60 ogledov

Ribiški čuvaj "rešil" avto

Bled kopališče poleti Iztok Golob
Stara znanca policije sta se po neuspešnem vlomu domov odpeljala v neregistriranem avtu in brez vozniškega dovoljenja.

Blejski ribiški čuvaj je med vlamljanjem v avto zalotil dva nepridiprava, ki sta jo zato hitro zbežala. Nista pa prišla daleč, saj so ju po hitri intervenciji prijeli policisti. Ugotovili so, da sta bila 15-letni Ljubljančan in 21-letni Novomeščan že več desetkrat obravnavana zaradi kaznivih dejanj zoper premoženje, 21-letnik pa je bil že tudi več kot  40-krat obravnavan zaradi prometnih prekrškov. Osumljenca so privedli na postajo in ju bodo še kazensko ovadili. Za kaznivo dejanje se storilec kaznuje z zaporom do petih let, so sporočili gorenjski policisti.

Nato še v neregistriran avto

Pozneje so policisti Ljubljančana in Novomeščana obravnavali še v cestnem prometu; 21-letnik je namreč brez vozniškega dovoljenja vozil neregistriran rdeč avtomobil znamke Citroën saxo, na vozilu pa so bile nameščene tudi druge registrske tablice. Zato so ga kaznovali z globo 1.500 evrov, prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo in ga izločili iz prometa.

Komentarjev 1
  • Avatar frnazzi
    frnazzi 16:59 06.avgust 2013.

    A vam povem novico, ki jo boste čez 10 let brali prav na istem mestu kot današnjo? No, tule je:Dva nepridiprava sta hitro zbežala. Nista pa prišla daleč, saj so ju po hitri intervenciji prijeli policisti. Ugotovili so, da ...prikaži več sta bila 25-letni Ljubljančan in 31-letni Novomeščan že več stokrat obravnavana zaradi kaznivih dejanj zoper premoženje, 31-letnik pa je bil že tudi več kot 140-krat obravnavan zaradi prometnih prekrškov. Osumljenca so privedli na postajo in ju bodo še kazensko ovadili. Za kaznivo dejanje se storilec kaznuje z zaporom do petih let, so sporočili gorenjski policisti.