Slovenija > Črna kronika
326 ogledov

Rogla: umrla dva moška in ženska

Montaža rogla
1/4
Gregor Katič
Včeraj popoldne so v apartmaju v Hudinji pod Roglo našli tri trupla. Umrli so zaradi ogljikovega monoksida. V drugih apartmajih še nastanjeni gostje.

Včeraj nekaj po 17. uri so bili policisti obveščeni, da so bila v apartmaju v naselju Hudinja pod Roglo najdena trupla treh oseb. Po podatkih PU Celje gre za ljudi s celjskega območja, stare od 23 do 25 let. Ženska in eden od moških sta bila stara 25 let, drugi moški pa 23 let.

Kot smo poročali že včeraj, je policijo o dogodku obvestil lastnik. Da je nekaj narobe, so zaznali po tem, ko je zmanjkalo vode, ki jo sicer v kraj redno dovažajo gasilci. V hiši je lastnik opazil, da voda zamaka v spodnjih prostorih, in zato preveril, kaj se dogaja v apartmaju.

Zastrupitev z ogljikovim monoksidom

Policijska preiskava še poteka. Izvedenec bo preučil, kaj je šlo narobe pri ogrevanju. Vsak apartma naj bi se namreč ogreval s svojo plinsko pečjo.

Kraj tragičnega dogodka so si že včeraj ogledali kriminalisti ogledne skupine Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje, pri ogledu sta bila tudi preiskovalni sodnik in državna tožilka.

Po prvih ugotovitvah ni šlo za nasilno smrt, trojica se je, kot so popoldne potrdili v PU Celje, zastrupila z ogljikovim monoksidom. Koliko časa so bili mrtvi, ni znano. "Preiskava o ostalih okoliščinah še poteka, in sicer v sodelovanju z izvedencem za preglede peči ter izvedencem dimnikarske stroke," so še sporočili iz PU Celje.

Neuradno nam je uspelo izvedeti, da je bila skupina na smučanju. V apartmajih naj bi imeli možnost kurjave. Našel naj bi jih lastnik apartmajev, ki je ugotavljal, zakaj je v objektu zmanjkalo vode.

Moril pred nekaj dnevi

To pa ni edina smrtna žrtev zaradi ogljikovega monoksida v zadnjem času. Pred tremi dnevi je smrtonosni plin domnevno moril tudi v Rači v Občini Domžale. Umrli sta dve ženski, stari 75 in 80 let.

Tovrstne zastrupitve so najpogostejše v času kurilne sezone. V Sloveniji kljub opozorilom vsako leto zaradi zastrupitve z ogljikovim monoksidom umre več deset ljudi.

Decembra so v ljubljanskem kliničnem centru na zdravljenje sprejeli družino z dvema otrokoma, ki se je zastrupila z ogljikovim monoksidom. Ogljikov monoksid pa bi bil kmalu usoden tudi za mladoletnika iz Celja. Fant se je zastrupil zaradi uhajanja plina oziroma ogljikovega monoksida iz peči, ki ni pravilno delovala.

Prezračite prostore

Policisti vse občane, ki za ogrevanje uporabljajo plinske peči, pozivajo, naj poskrbijo za redno servisiranje in naj večkrat zračijo prostore. V preteklih letih je bilo največ zastrupitev z ogljikovim monoksidom v kopalnicah. Predlagajo tudi, da si v prostore namestijo javljalnike, ki zaznajo povečane koncentracije ogljikovega monoksida. Ti z zvočnimi signali ali z zaustavitvijo sistema preprečujejo zastrupitve.

Komentarjev 7
  • doktor 18:49 29.oktober 2012.

    Lep pozdravMonoksid je zelo nevaren plin.V stanovanju je priporočljivo imeti alarme monoksida KIDDE,ki spadajo med najbolj zanesljive.Če pa alarme že imamo jih je priporočljivo testirati z sprejem DETECTAGAS.Več o monoksidu in detektorjih(alarm)za monoksid si preberite na ...prikaži več spodnji povezavi.http://www.varnost-doma.com/http://www.varnost-doma.eu/

  • Kunaver 17:04 18.januar 2012.

    Žrtve so Berny in njen fant ter Dragan: http://slo-kronika.si/novice/tragedija-na-rogli-berny-vedno-bos-ostala-angelcek/?preview=true&preview;_id=13511&preview;_nonce=1964238e89

  • širhakl 16:10 18.januar 2012.

    BRAVO.DEJ JIM VETRA OZIROMA DIMA.