Slovenija > Črna kronika
33 ogledov

Roma poškodovala policistko

(Foto: Jerca Božič Kranjec) Žurnal24 main
Sinoči je v romskem naselju izbruhnil pretep med dvema moškima. Ko so poskušali posredovati policisti, sta se moška spravila nad njih in poškodovala policistko.

Okoli 22. ure so bili policisti s PU Novo mesto obveščeni o pretepu v naselju Žabjek. Ko so poskušali intervenirati, sta se 46-letni in 26-letni osumljenec spravila nad njih. Policisti so zato uporabili plinski razpršilec in tako vzpostavili red. Zakaj je pravzaprav prišlo do pretepa, nam tiskovna predstavnica PU Novo mesto Alenka Drenik ni znala pojasniti. Kot je dejala, nekatere okoliščine še niso znane in policisti še zbirajo podatke.

Kdor napade ali resno zagrozi, da bo napadel uradno osebo ali drugo osebo, za katero ve, da pomaga uradni osebi, ko ta opravlja naloge javne ali državne varnosti ali čuva javni red, je kaznovan z zaporom do dveh let.

 

Kljub navzočnosti velikega števila prebivalcev naselja do nadaljnjih kršitev ni prišlo. Je pa med intervencijo lažje poškodbe (odrgnine po roki) dobila policistka.

Zaradi tega in napada na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti, bodo policisti ovadili 46-letnega osumljenca; njegovega mlajšega kolega pa bodo ovadili zaradi kaznivega dejanja napada na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti.

V torek smo prav tako poročali o dogajanju v tem romskem naselju, vendar takrat o rušenju črne gradnje. To so po naročilu republiškega okoljskega inšpektorata prišli rušit, a svojega dela niso dokončali, ker je lastnik sam začel z odstranjevanjem.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.