Slovenija > Črna kronika
97 ogledov

Romi so se spravili nad policiste

policija Nik Rovan
V naselju v okolici Šentjerneja je prišlo do pretepa med prebivalci, domnevno Romi, in policisti. Posredovati je moralo več policistov. Policisti so nekaj oseb pridržali.

V petek nekaj po 22. uri so bili policisti obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v naselju v okolici Šentjerneja, kjer naj bi kršitelji s predvajanjem glasne glasbe motili nočni mir. S hitrim in učinkovitim posredovanjem so policisti vzpostavili javni red in mir, preprečili nadaljevanje kršitve in odvzeli prostost kršiteljem in osumljencem kaznivih dejanj, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Ob prihodu policistov je 33-letni moški pričel groziti policistu, da ga bo ubil, ga napadel in skušal udariti. Policist je z uporabo fizične sile napad preprečil. Kljub upiranju sta policista nasilneža obvladala in mu odvzela prostost.

Na policista se je spravilo več ljudi

Nato se je na kraju zbralo večje število prebivalcev naselja, ki so skušali policistoma preprečiti, da bi osumljenca odpeljali v prostore za pridržanje. S fizično silo je dejanje poskušal preprečiti tudi 33-letnik. Ta je z glavo udaril policista v ličnico in ga pri tem lažje poškodoval.

Policisti so nasilneža obvladali

Policisti so agresivna osumljenca obvladali in jima odvzeli prostost. Na kraj je bilo napoteno večje število policistov, ki so z uporabo prisilnih sredstev vzpostavili javni red in mir in odvzeli prostost še 41-letniku iz Novega mesta in 35-letniku iz Ribnice. Ugotovili so tudi identiteto mladoletnega osumljenca, ki je poškodoval dva službena avtomobila.

Zoper osumljence bodo policisti na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi storitve več kaznivih dejanj, so še sporočili s Policijske uprave Krško.

Komentarjev 14
  • Luka Lovše 15:02 21.avgust 2012.

    Seveda je pa država taka kot je sama kriva da vse to dopušča. Nisem rasist, ampak kar je preveč je preveč.

  • Luka Lovše 14:56 21.avgust 2012.

    Če bi lahko državljani (civili) sami reševali cigansko problematiko, bi bilo vse pošlihtano!

  • Minerva 14:51 21.avgust 2012.

    Če v Slo ne bi imeli ciganov, bi si jih moralio izmisliti. Služijo za odvračanje pozornosti od mnogo resnejšiih problemov med naivnim prebivalstvom. Pa ne trdim , da so žrtve, ker zeloooooo radi sami sodelujejo pri usvarjanju problemov. Res je ...prikaži več da miličniki z njimi niso imeli problemov, če so dobili befel, da jih je treba disciplinirati. No, v časih tardečih nekatere stvari res niso bile slabo urejene. Sicer pa so Rome "rodili" romi sami na svoji letni konferenci leta 1972 v Londonu ( vir Mladina). Lahko sami sebe imenujejo tudi trablmejkerji, vsi vemo kdo in kaj so.