Slovenija > Črna kronika
115 ogledov

Romski mladoletniki pretepli vrstnika

V Novem mestu naj bi pred osnovno šolo Bršljin prišlo do incidenta, v katerem naj bi romski mladoletniki napadli vrstnika.

Pretepli naj bi ga pred zobozdravstveno ambulanto, ki deluje v prostorih bršljinske osnovne šole v Novem mestu. Trojica nasilnežev naj bi napadla otroka, ki ga je mama pripeljala k zobozdravniku. Kot piše portal Dolenjska News, naj bi fant utrpel poškodbo ustnice, glave, vratu, čutil naj bi tudi bolečine v trebuhu in imel poškodovan prst.

Novomeška policija primera ne zanika niti ne potrdi. "Zaradi spoštovanja Zakona o varstvu osebnih podatkov v konkretnem primeru ne moremo dajati pojasnil. V primerih, v katere so vključeni otroci, je potrebno izhajati iz zaščite koristi otrok in njihove zasebnosti in integritete," pojasnjuje Alenka Drenik z novomeške policije.

Na avtobusni postaji mirno

Težave z nasiljem s strani romskih otrok v dolenjski prestolnici sicer žal niso nič novega, tik pred koncem lanskega šolskega leta so novomeški dijaki pred policijsko upravo pripravili protest, na katerem so opozorili na nasilje s strani "pripadnikov etnične skupnosti", do katerega naj bi prihajalo predvsem na tamkajšnji avtobusni postaji. Direktor uprave Janez Ogulin je dijake takrat pozval, da vse primere nasilja dosledno prijavljajo, saj da policija v nasprotnem primeru ne more nič.

Alenka Drenik z novomeške policije danes za Žurnal24.si odgovarja, da v letošnjem šolskem letu prijav še ni bilo, dodaja pa, da v času, ko se na postajališču zadržuje največ dijakov, policija za red in mir skrbi s svojo prisotnostjo.

 

Komentarjev 5
  • nasha71 07:02 02.oktober 2014.

    Saj nikoli ni samo eden. Vedno so v skupini. Če pa bi dobil enga samega, bi jih mel pa kmalu 10 za vratom... Tako funkcionirajo

  • Pepe007 06:41 02.oktober 2014.

    Ne vem no... Cigani iz dobrih 10 km oddaljenega naselja so bili zmeraj manjši od nas, če so bili enake starosti. Tudi odrasli niso dosegali neke višine. Težko si predstavljam, da bi nas, ki smo prihajali s kmetov tepli. Verjamem ...prikaži več pa, da imajo današnji pred TV zaležani otroci z njimi težave.

  • BorutK 18:27 01.oktober 2014.

    V Trebnem so nas skoz cigani tepl v osnovni šoli pa ni blo v nobenem cajtngu, vse isto že 30 let...