Slovenija > Črna kronika
16 ogledov

Romunija: umrl še šesti otrok

V požaru je preživelo pet otrok, ki so zunaj življenjske nevarnosti. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Za posledicami požara v porodnišnici v Romuniji je umrl še šesti dojenček.

Otrok je umrl skoraj en mesec po požaru v porodnišnici Giulesti, v času požara pa je bil star dva tedna. Po poročanju medijev naj bi šlo za dečka, ki je imel opečenih kar 50 odstotkov telesa. Pred dečkom so trije otroci umrli med požarom, dva dojenčka pa sta zaradi hudih opeklin umrla v bolnišnici.

V požaru je bilo opečenih še pet otrok, ki so zdaj v bolnišnici Grigore Alexandrescu in so izven življenjske nevarnosti. Zdravniki so glede njihovega okrevanja optimistični, z operacijami pa bodo morali počakati, saj morajo malčki najprej okrevati.

Osebje se je zabavalo
Konec avgusta je romunsko sodišče medicinsko sestro Florentino Cirsteo iz porodnišnice obtožilo nenaklepnega uboja, odredili pa so ji tudi 29-dnevni pripor. Glede na ugotovitve tožilcev, ki preiskujejo tragedijo, naj Cirstea ne bi bila na svojem delovnem mestu na oddelku za intenzivno nego, ko je po eksploziji izbruhnil še požar. Po navedbah nekaterih medijev naj bi se s kolegi udeležila zabave na enem od drugih oddelkov, vendar pa je njena odvetnica Simona Parvu že zanikala, da je bila Carstea na zabavi, temveč naj bi priskočila na pomoč enemu od sodelavcev na drugem oddelku.

Če Cirsteo obtožijo, ji grozi do sedem let zaporne kazni. Preiskava je do zdaj pokazala, da je osebje kršilo varnostna pravila, požar pa je povzročila okvara na klimatski napravi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.