Slovenija > Črna kronika
29 ogledov

Rop v Kresnicah: ena pritožba na pripor

Prijetje morilca iz Kresnic. Bralka
Okrožno sodišče v Ljubljani je zjutraj prejelo pritožbo zoper odredbo na pripor osumljencev torkovega ropa pošte v Kresnicah, v katerem je bila umorjena poštna delavka.

O pritožbi mora v 48 urah odločiti izvenobravnavni senat, do takrat osumljenca ostajata v priporu, so pojasnili na omenjenem sodišču.

V petek je preiskovalna sodnica za enega osumljenca pripor odredila zaradi možnosti ponovitve kaznivega dejanja, za osumljenca, prijetega v četrtek, pa tudi zaradi možnosti pobega.

Policija je osumljenca ovadila zaradi umora iz koristoljubja, za kar je predvidena kazen med 15 in 30 leti zapora, in zaradi poskusa preprečitve uradnega dejanja, je v petek na novinarski konferenci pojasnil vodja ljubljanskih kriminalistov Branko Japelj.

O ropu pošte v Kresnicah je bila policija obveščena v torek ob pol tretji uri popoldne. Kraj dogodka so si ogledali dežurni sodnik inštituta za sodno medicino, dežurni preiskovalni sodnik in okrožna državna tožilka.

Sicer pa sta osumljenca istega dne, ko se je zgodil rop v Kresnicah, v dopoldanskem času oropala tudi pošto v Divači. Od tam sta odnesla 370 evrov, iz pošte na Kresnicah pa 1600 evrov.

Komentarjev 5
  • Bizgec 19:03 27.junij 2011.

    Zato, ker velja pravilo "nedolzen, dokler dokazano kriv". Se pa strinjam, da je bilo prijetje prvega osumljenca omenjeno le kot opomba v clankih, ki so govorili o prijetju drugega. Pac ni bilo drame in ni zanimivo za pisat.

  • Altesse 18:48 27.junij 2011.

    Osumljenec št.dva je Edin Softič, tako piše v slovenskih novicah

  • Altesse 18:11 27.junij 2011.

    To že od njegovega prijetja SKRIVAJO oz. ne oblagodanijo njegovega imena!!!