Slovenija > Črna kronika
30 ogledov

Rop v središču Ljubljane, v bližini policist

V zadnjih letih se je v nekaterih prostorih na Nazorjevi ulici zamenjalo veliko Žurnal24 main
Roparja zlatarne v središču Ljubljane, opremljena s sončnimi očali in lasuljami, nista uspela zbežati daleč. Medtem, ko sta ropala, je namreč mimo prišel policist, ki sicer ni bil na dolžnosti, vendar je takoj ukrepal.

Nekaj po 10. uri sta v zlatarno na Nazorjevi ulici v Ljubljani vstopila dva moška, zamaskirana s temnimi očali in lasuljo. Na zaposleno sta začela kričati, da gre za rop, so sporočili iz PU Ljubljana.

Eden od roparjev je začel odpirati predale, drugi pa je imel pri sebi plinski razpršilec. Roparja sta ukradla več zlatnine, nato pa prodajalno zapustila in stekla v smeri Miklošičeve ceste.

Ukrepal policist, ki je bil prost, vendar blizu

Dogodek je opazil policisti PP Ljubljana Moste, ki je bil v prostem času v centru Ljubljane. Takoj je poklical interventno številko 113 operativno komunikacijskega centra PU Ljubljana, ki je v širšo okolico napotil več policijskih patrulj.

Omenjeni policist je nato spremljal smer pobega storilcev in sproti o tem tudi obveščal ostale policiste. Storilca so prijeli na Puharjevi ulici. Zaseženi so jima bili  tudi odtujeni predmeti. Po do sedaj zbranih obvestilih gre za tuja državljana.

Glede okoliščin ropa preiskava še poteka.

Komentarjev 1
  • kapibara 14:49 30.maj 2016.

    A spet glih ta zlatarna.. !! ??