Slovenija > Črna kronika
22 ogledov

Ropale naj bi srbske rdeče baretke

Žurnal24 main
Preiskovalci na Švedskem sumijo, da so 100 milijonov evrov vreden rop banke v Stockholmu izpeljali nekdanji pripadniki srbskih specialnih policijskih enot, imenovanih rdeče baretke.

Vodja ropa naj bi bil srbski pilot, rojen v BiH, ki naj bi ga švedska policija že obravnavala zardi raznih ropov.

 

Milijonska nagrada

Podjetje, ki je skrbelo za varnost v banki, ponuja milijon evrov nagrade za kakršnokoli informacijo o ropu.

Rop s helikopterjem
Švedska policija še vedno išče tolpo, ki je v sredo okoli 5. ure zjutraj izvedla spektakularen rop. Iz ukradenega helikopterja naj bi izskočila domnevna roparja Kristijan in Dragan, oba črnogorskega rodu, in z eksplozivom naredila luknjo v streho. S pomočjo vrvi sta se spustila v notranjost in ustrahovala uslužbence, ki so ravno takrat preštevali denar.

Hitro posredovanje policije so preprečili s cestnimi ovirami, imenovanimi jež, ki so jih razporedili na strateških točkah in ki so prebodle pnevmatike policijskih vozil. Ves rop je trajal dvajset minut, roparji pa so se z denarjem ponovno povzpeli po vrveh in izginili s helikopterjem. Tega so kasneej našli v bližnjem gozdu.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.