Slovenija > Črna kronika
34 ogledov

Ropali počitniške prikolice

Nepridipravi so si privoščili predvsem tuje turiste. (Foto: Adria) Žurnal24 main
Hrvaški policisti so prijeli tri nepridiprave, ki so med aprilom in avgustom na avtocestnih postajališčih na območju Like in Senja oropali najmanj devet počitniških vozil.

Liško-senjski policisti so po poročanju hrvaških medijev okoli enih zjutraj prijeli tri moške, ki so vdrli v počitniško vozilo znamke Fiat, parkirano na počivališču Brinje zahod na avtocesti A1, ki povezuje Zagreb in Dubrovnik. Gre za dva moška, stara 41 in 29 let, iz Zagreba in 22-letnika iz Nizozemske.

Po poročanju policije so v avtodomu spali štirje italijanski turisti, nepridipravi pa so italijanski državljanki sunili žensko torbico, v kateri je bil manjši znesek gotovine, osebni dokumenti, toaletna torbica, polnilnik za mobitel in dve baterijski svetilki.

Preiskava je pokazala, da je trojica med 23. aprilom in 10. avgustom na avtocestnih počivališčih na območju liško-senjske policijske uprave izvedla še osem podobnih kaznivih dejanj vdorov v počitniška vozila. Večinoma so odtujili torbice z osebnimi predmeti, gotovino, bančnimi karticami, mobilnimi telefonskimi aparati in fotoaparati.

Storilce so odvedli k preiskovalnemu sodniku okrajnega sodišča Gospič, ki jim je odredil 48-urni pripor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.