Slovenija > Črna kronika
23 ogledov

Ropar med begom izgubil nekaj denarja

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Srbski državljan, ki je preteklo sredo oropal poslovalnico Deželne banke v Gornjem Gradu, ostaja v priporu.

Skrbno načrtovanje ropa ni prav nič pomagalo, saj so ga policisti hitro prijeli. Osumljeni ostaja v priporu, ki ga je odredil preiskovalni sodnik celjskega okrožnega sodišča.

Policija je ugotovila, da je 32-letni osumljenec na dan ropa vozilo parkiral na parkirišču avtobusne postaje in odšel do banke. "Zamaskiran, s kapuco na glavi in oborožen je vstopil v bančne prostore, zagrozil zaposleni in zahteval denar. V času ropa v banki ni bilo strank. Ko mu je zaposlena izročila okoli 5.000 evrov  gotovine, je banko zapustil, stekel do vozila in se s kraja odpeljal.  Med begom je izgubil nekaj bankovcev," potek ropa opisujejo na celjski policijski upravi.

Ni se učil iz izkušenj drugih

Prvi je rop prijavil občan, kmalu za tem so policijo poklicali še iz banke. Rop se je zgodil okoli 8.20, policisti pa so po hitrem ukrepanju osumljenca prijeli že dopoldan istega dne.

Avtomobil, ki ga je uporabil pri ropu, pa je v lasti 24-letnega Kranjčana, ki je sodeloval ropu iste banke 26. septembra letos."32-letni osumljenec je dejanje storil z veliko mero objestnosti in predrznosti, saj ga od dejanja ni odvrnilo niti dejstvo, da je policija vse osumljene prvega kaznivega dejanja odkrila takoj po dejanju in jih tudi kazensko ovadila, dva od njih pa tudi privedla k preiskovalnemu sodniku ki je zanju odredil pripor.  Osumljeni je izvršitev ropa skrbno načrtoval, saj je po dejanju skril vsa oblačila, obutev in druge predmete, ki bi ga lahko povezovali z dejanjem," pojasnjujejo pri policiji.

Kam je skril denar ali pa ga je izročil morebitnemu sostorilcu, za zdaj še niso ugotovili. Preiskava še poteka, saj policisti in kriminalisti še zbirajo obvestila o morebitnih sostorilcih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.