Slovenija > Črna kronika
17 ogledov

Ropar poškodoval trgovko

slovenija 09.11.10 predstavitev policijskih postopkov, policija, nadzor psihofiz Nik Rovan
Trgovka je poskušala preprečiti krajo denarja, vendar jo je ropar poškodoval.

Neznanec je živilsko trgovino v Cerkljah na Gorenjskem oropal včeraj okoli 19. ure. Star je okoli 30 let, visok okoli 180 centimetrov, oblečen je bil v siv pulover in modre kavbojke, na glavi pa je imel kapo.  

Iz blagajne je ukradel manjši znesek gotovine. Trgovka je hotela krajo preprečiti, vendar jo je ropar s palico lažje telesno poškodoval.

Roparje morda še bolj strah kot oropane

"Pretirano pogumne reakcije oškodovancem odsvetujemo, saj je roparja pri izvrševanju kaznivega dejanja morda bolj strah kot njih, zato so lahko tudi njegove reakcije, če pride do zapleta, zelo nepremišljene, odziv pa nasilen," opozarjajo na Policijski upravi Kranj.

Poudarjajo, da je življenje več vredno kot gotovina, oškodovanci pa naj si predvsem poskušajo zapomniti čim več roparjevih značilnosti – postavo, starost, besede, naglas, narečje in druge podrobnosti. Koristi tudi, če vidijo, kam je storilec pobegnil, kakšen je bil avtomobil. Šele nato naj s klici, da so bili oropani, opozorijo nase.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.