Slovenija > Črna kronika
88 ogledov

Roparja, ki sta na Laborah napadla varnostnike, policija še išče

Rop Bralka
Zamaskirana moška, ki sta še vedno na begu, sta napadla Sintalove varnostnike in jim iz avtomobila vzela denar. Avtomobil, s katerim sta se odpeljala s prizorišča, sta pozneje zažgala.

S kranjske policijske uprave so sporočili, da oborožena moška še vedno iščejo in dodali nekatere podrobnosti.

Roparja sta ob 21.05 za objektom tehničnih pregledov na Laborah presenetila dva varnostnika in jima med  prenašanjem gotovine "resno" zagrozila z orožjem: "Eden od storilcev je v grožnji  tudi ustrelil  v zrak, grozil pa je tudi drugi storilec," je sporočil predstavnik tamkajšnje policije Bojan Kos  in dodal: "Varnostnika sta ukaze roparjev upoštevala, poškodovana nista bila, v dejanju pa tudi nista uporabila svojega orožja." 

Napadeni so bili Sintalovi varnostniki 

Na varnostnem podjetju Sintal so nam potrdili, da sta napadalca napadla njihove varnostnike: "Podrobnosti včerajšnjega dogodka zaradi interesa policijske preiskave ne komentiramo", je še za Žurnal 24 dodal Gregor Zakrajšek, predstavnik za medije omenjenega podjetja. Je pa znano, da varnostnika ob napadu nista bila poškodovana. 

Oborožena in zamaskirana moška sta se okoli 21. ure, za stavbo tehničnih pregledov lotila varnostnikov, pri tem celo streljala in jim odtujila denar, ki so ga imeli v avtomobilu.

Na srečo nihče od napadenih ni bil poškodovan. V četrti Labore v Kranju je za tem stekla prava policijska akcija, helikopter je preletaval mesto. Sežganega fiata scudo, ki sta ga neznanca vozila, je policija pozneje našla v kraju Valburga blizu Smlednika.
 
 Varnostnika sta ukaze roparjev upoštevala

Storilca sta iz vozila varnostnikov ukradla denar, koliko, policija ni sporočila. V Sintalu so včerajšnji dogodek potrdili, a zaradi interesa preiskave in navodil organov pregona drugih podrobnosti povezanih s tem dogodkom ne smejo posredovati. Varnostnika v ropu nista bila poškodovana, prav tako svojega orožja nista uporabila.

Predviden tudi psiholog

Na vprašanje Žurnala24, če v podjetju svojim zaposlenim v takšnih primerih nudijo psihosocialno pomoč, so nam s Sintala odgovorili, da imajo za primer takšnih izrednih dogodkov  vnaprej pripravljene postopke, kjer je predviden tudi psiholog.

"Vsi postopki dela in vsa usposabljanja zaposlenih so v prvi vrsti usmerjeni k varnosti varnostnega osebja in njegovi samozaščiti", so še sporočili s podjetja in pojasnili, da so vsi varnostniki pri prevozu gotovine opremljeni z orožjem ter zaščiteni z neprebojnim jopičem ter drugo varnostno opremo. 

 

 

 

Komentarjev 1