Slovenija > Črna kronika
39 ogledov

Roparje uspešno prijeli

avtomobil
1/3
Žurnal24 main
Policija uspešno preiskala rop pismonoše v Kranju. Ropa osumljeni trije 23-letniki.

Kranjski operativno-komunikacijski center je bil 31. avgusta zjutraj obveščen o ropu pismonoše na Smledniški cesti v Kranju. Po prvih informacijah naj bi se storilci s kraja dogodka odpeljali v črnem VW passatu. Policisti so poskrbeli za zagotovitev zdravniške oskrbe poškodovanemu ter ukrepe za zavarovanje kraja kaznivega dejanja in sledov. Izvedli so ožjo in širško blokado ter pregledali teren, aktivirali pa so tudi policijski helikopter.

"Daj denar!"

Na podlagi zbranih obvestil in informacij posameznih občanov so ugotovili, da so se trije 23-letni storilci pripeljali na Smledniško cesto z avtomobilom, na katerem so bile nameščene ukradene registrske tablice. Dva zamaskirana storilca sta izstopila iz vozila in na Smledniški cesti pritekla do dvorišča stanovanjske hiše, kjer sta se postavila pred pismonošo, ki je s službenim mopedom raznašal pošto in pokojnine, in ga na ta način zaustavila. Nanj sta zavpila: "Daj denar," nakar sta ga s pestmi začela udarjati po glavi, na kateri je imel čelado.

Udarci so bili tako siloviti, da je uslužbenec skupaj z vozilom padel po tleh, kjer sta ga storilca na tleh ležečega še naprej brutalno udarjala s pestmi in ga z nogami brcala v različne predele telesa, predvsem v predel glave. Pri tem je poštar utrpel zlom zgornje čeljustnice, zlom orbite ter udarnine po glavi in telesu. Med udarjanjem in brcanjem sta mu z glave snela motoristično čelado in s telesa večjo usnjeno poštarsko torbo.

Storilca sta po prilastitvi torbe stekla na nasprotno smer Smledniške ceste, kjer ju je z vozilom čakal tretji storilec, nakar so se odpeljali s kraja dogodka. Po nekaj časa vožnje so zavili na kolovozno pot, kjer so ob koruznem polju na več mestih odvrgli svoja uporabljena oblačila in obutev ter usnjeno poštarsko torbo, za katero so ugotovili, da v njej ni bilo denarja. Za tem so z vozilom nadaljevali pot do naselja Planina, kjer so parkirali svoje vozilo, ga površno očistili in nanj ponovno namestili pripadajoče registrske tablice in kraj peš zapustili.

Na podlagi zbranih obvestil in prič so policisti našli oblačila in vozilo. Vsi sledovi so bili zavarovani in poslani v nadaljnjo analizo v Nacionalno forenzični laboratorij. Prav tako je bilo zavarovano in zapečateno vozilo, ki je bilo kasneje preiskano na podlagi pridobljene odredbe sodišča.

Vse tri prijeli

Prvega osumljenca so prijeli 26. septembra na območju kraja dogodka, dan kasneje pa še druga dva osumljenca. Dva osumljenca, sicer doma v Kranju, sta bila privedena k dežurni preiskovalni sodnici, ki je zanju odredila pripor. Tretjega osumljenca, sicer Ljubljančana, so po policijskem zaslišanju izpustili na prostost, ker ni bilo več podanih pripornih razlogov.

Zoper vse tri so policisti podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja ropa in kaznivega dejanja povzročitve hude telesne poškodbe. Osumljenca, ki sta ostala v priporu, sta povratnika kaznivih dejanj z elementi nasilja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.