Slovenija > Črna kronika
7 ogledov

Roparji na delu

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Včeraj na Dobrovi sredi dneva rop, zaposlena se je ustrašila, pobegnila iz prostora in se med begom poškodovala. Na Jesenicah roparja prijeli v pičle pol ure.

Policisti PU Ljubljana so bili o ropu denarne ustanove na Dobrovi pri Ljubljani obveščeni okoli 12.30. Neznana storilca, ki sta imela čez glavo poveznjeni kapuci, sta v prostore vstopila v času, ko ni bilo strank.

Policisti PU Ljubljana so včeraj obravnavali še roparsko tatvino na bencinskem servisu na Igu pri Ljubljani. Moški, star okoli 30 let, je vstopil v prostore prodajalne in od zaposlenega zahteval gotovino, svojo grožnjo pa je podkrepil s kovinsko palico. Zaposleni mu je izročil nekaj deset evrov gotovine. Storilec je s kraja ropa pobegnil peš.

Eden od njiju je preskočil delovni pult, skočil proti zaposleni in ji iz predala delovnega pulta ukradel nekaj sto evrov gotovine. Zaposlena se je agresivnega manevra storilca ustrašila in iz prostora pobegnila. Pri tem se je tudi lažje telesno poškodovala.

Po dejanju sta kraj dogodka oba zapustila in se po vsej verjetnosti z osebnim vozilom temne barve odpeljala v smeri proti Polhovemu Gradcu. Policisti obvestila še zbirajo.

Jeseniške roparje prijeli
Več sreče z roparjema pa so imeli gorenjski policisti. Okoli 21. ure sta oropala gostinski lokal na Jesenicah. Od natakarice sta zahtevala denar in svojo grožnjo podkrepila z nožem. Izročila jima je okoli sto evrov, nakar sta storilca pobegnila.

Našli so ju le pol ure kasneje. Pri 42-letnem Jeseničanu in 31-letnem moškem iz Dovjega so našli odvzeti denar in ju pridržali, zoper njiju pa bodo napisali kazensko ovadbo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.