Slovenija > Črna kronika
23 ogledov

Rudarja poškodovala jeklena vrv

rudnik rudniski jasek Žurnal24 main
Rudarja, ki sta v velenjskem premogovniku doživela nesrečo, sta na zdravljenju v celjski bolnišnici.

V jami na odkopu v Premogovniku Velenje je včeraj nekaj po 18. uri prišlo do delovne nesreče, v kateri sta se poškodovala dva rudarja.

Po poročanju Uprave RS za zaščito in reševanje je rudarja poškodovala jeklena vrv. To je potrdil direktor premogovnika Milan Medved. Utrgala se je namreč jeklena vrv, ki služi pri montaži podporja. 

"Nesreča se je zgodila na jamskem odkopu v severozahodnem delu, ko je pridobivalno nakladalni stroj med pripravo prostora za zamik transporterja  prišel v stik z večjim kosom železa skritega  v premogu. Prišlo je do udarca pravilno nameščene jeklene vrvi montažnega vitla nad strojem, ki služi za montažo podporja. Pri tem se je jeklena vrv utrgala in poškodovala dva rudarja. Eden je utrpel lažje poškodbe glave in vratu, drugi pa je utrpel poškodbo reber in udarec v ledveni del. Rudarja sta bila takoj po dogodku s strani sodelavcev ustrezno oskrbovana in transportirana iz jame. Oba rudarja bosta po zagotovilih zdravstvenega osebja popolnoma okrevala," so sporočili iz premogovnika, kjer poudarjajo, da gre za splet nesrečnih okoliščin.

Medved je poudaril, da po pravilih premogovnika takšno nesrečo, v kateri je poškodovan več kot en rudar, obravnavajo kot skupinsko nezgodo. Kraj dogodka si je že v torek zvečer ogledal tudi rudarski inšpektor, ki vodi ustrezne postopke. Odkop premoga pa poteka nemoteno.

Po podatkih Policijske uprave Celje sta se poškodovala 30- in 33-letni rudar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.