Slovenija > Črna kronika
6373 ogledov

S kartico plačal dva evra, ostal brez dveh tisočakov

telefon, bančna kartica Profimedia
Ker je mislil, da mora za prevzem pošiljke poravnati še dva evra, je znesek plačal, nato pa ugotovil, da je postal žrtev goljufov.

Občan iz Ljutomera je prejel lažno SMS sporočilo, ki naj bi mu ga poslala Pošta Slovenije. V sporočili je pisalo, da mora plačati dva evra za prejem pošiljke. 

Občan je znesek plačal s svojo plačilno kartico preko povezave, ki so mu jo poslali. Naknadno je ugotovil, da je neznanec s podatki njegove plačilne kartice v tujini opravil več nakupov v skupni vrednosti več kot 2.000 evrov. 

Policija opozarja vse, naj bodo pozorni in takšna sporočila, če jih prejmejo, natančno preberejo. Na prvi pogled namreč takšna sporočila delujejo pristno. Če obstaja vsaj kanček dvoma o pristnosti, je treba zadevo preveriti. To lahko storijo na najbližji pošti ali pokličejo kontaktni center pošte na telefonsko številko 080-1400. 

Takšna lažna sporočila je najbolje ignorirati ali jih izbrisati. V nobenem primeru na sporočilo ne odgovarjajte, ne klikajte na povezave in ne vnašajte podatkov o plačilnih karticah. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2