Slovenija > Črna kronika
46 ogledov

S kladivom ubil mamo in jo zažgal

umor, žrtev Shutterstock
Petnajstletnika, ki je s kladivom ubil svojo mamo in njeno truplo nato še zažgal, so spoznali za krivega. Za zapahe bo odšel za vsaj 16 let.

Daniel Bartlam je priznal, da je ubil svojo mamo Jacqueline Bartlam, a zanikal, da bi jo umoril. Kot so še povedali na sodišču v Nottinghamu, je Daniel aprila lani svojo mamo s kladivom udaril sedemkrat, pri tem pa ji je poškodoval obraz in lobanjo. Nato je njeno truplo zavil v papir, ga polil z bencinom in zažgal.

Daniel, ki je bil v času umora star le 14 let, je policistom sprva povedal, da je njegovo mamo ubil neznan vlomilec. A policisti so na njegovem osebnem računalniku našli posnetek, na katerem fantazira, kako se bo izognil obsodbi za umor. Kot se je izkazalo kasneje, naj bi mladoletnik oboževal junaka ene od kriminalk, ki je s kladivom umoril svojo ženo, nekaj ur preden je ubil svojo mamo, pa je gledal tudi grozljivko Žaga, še poroča BBC.

Glasovi so mu govorili, da jo ubije

Najstnik je trdil, da je mama sama izzvala nasilje s tem, ko ga je med sporom imenovala za spako. Na sodišču so oblasti sicer pričale, da se je dečkovo vedenje spremenilo mesece pred napadom. Glasovi v glavi naj bi mu govorili, naj ljudem prizadene bolečine, in mu svetovali, naj nekatere tudi ubije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.