Slovenija > Črna kronika
11 ogledov

S kriminalno združbo sodeloval policist

droga, orožje
1/4
PU Koper
Koprski kriminalsti na prikrit način razbili več kriminalnih združb. Priprtih je bilo več oseb. Med njimi tudi policist.

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Koper so prejšnji teden končali kar nekaj kriminalističnih preiskav zoper več kriminalnih združb z območja Obale, so sporočili s Policijske uprave Koper.

Pri štirih osumljencih našli večjo količino drog

Septembra leta 2010 so kriminalisti začeli izvajati kriminalistično preiskavo zaradi suma kaznivih dejanj prodaje in tihotapstva prepovedanih drog oziroma ulične prodaje drog.

V preiskavi so bili uporabljeni tudi prikriti preiskovalni ukrepi, s katerimi je kriminalistom uspelo zbrati zadostno število materialnih in drugih dokazov, da so lahko podali kazenske ovadbe proti štirim osumljencem. Skupaj so jih osumili šestih kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo drog.

Zasegli so večje količine droge, 95 gramov prepovedane droge kokain ter 35 gramov prepovedane droge heroin, zaseženih je bilo tudi več komunikacijskih sredstev in pripomočkov za preprodajo drog.

Po zaključku preiskave so bili pred preiskovalnega sodnika privedeni 28-letnik in 31-letnik, oba z območja Izole. Sodnik je zoper njiju odredil pripor, so sporočili s PU Koper.

Pri drugi preiskavi zasegli orožje

Druga preiskava se je začela novembra 2010. Usmerjena je bila v kriminalno združbo z območja Postojne in Ljubljane. Obstajal je namreč utemeljen sum, da se njeni člani ukvarjajo s prodajo prepovedane droge, prodajo orožja, streliva in eksplozivnih sredstev.

Na podlagi dokazov, ki so jih kriminalisti z drugimi pristojnimi uspeli zbrati, so tako podali kazenske ovadbe zoper tri osumljence, in sicer 35-letnega moškega z območja Postojne, 31-letnega moškega z območja Postojne ter 27-letnega moškega z območja Kopra.

Med drugim so kriminalisti med preiskavo zaznali in ugotovili, da s člani kriminalne združbe sodeluje tudi 30-letni policist, ki je opravljal dela na eni od policijskih postaj na območju PU Koper. O tem je bil nemudoma obveščen Specializirani oddelek Skupine državnih tožilcev za pregon organiziranega kriminala pri Vrhovnem državnem tožilstvu RS, ki je v okviru svojih pristojnosti, skupaj s kriminalistično policijo, nadaljeval z zbiranjem dokazov zoper osumljenega policista.

Po zbranih dokazih je bila na Vrhovno državno tožilstvo v Ljubljani podana kazenska ovadba zoper pet oseb, za osem kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Med preiskavo so zasegli večjo količino drog in orožja. Sodnik je odredil pripor zoper osumljenega policista, 22-letnico in 27-letnika iz okolice Ljubljane ter 24-letnika iz Ljubljane, so še sporočili s PU Koper.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.