Slovenija > Črna kronika
15053 ogledov

Zaradi nespametnega početja ugasnilo mlado življenje

rešilec Saša Despot
"Težko je razumeti, da je moralo zaradi tako nespametnega početja ugasniti mlado življenje. Še težje pa je razumeti, kar se je dogajalo med nudenjem pomoči poškodovanima na kraju nesreče," so zapisali na policiji.

Mariborski policisti poroča o tragičnem dogodku, ponoči je zaradi nespametnega ravnanja umrl mladi Mariborčan.

Danes okoli 0.35 je 25-letna Mariborčanka na pokrovu motorja nepravilno prevažala 24-letnega Mariborčana in 22-letno Mariborčanko, ki sta se z rokami držala za streho vozila, obrnjena k voznici. Vozila je po Adamičevi ulici v Mariboru, iz smeri reke Drave v smeri Obrežne ulice.

Ko je voznica pripeljala v iztek blagega desnega ovinka, je zapeljala v levo, prek nasprotnega smernega vozišča, zatem pa zapeljala levo z vozišča in trčila v vrtno ograjo. "Po trčenju sta oba potnika padla s pokrova motorja na vozišče in hudo telesno poškodovana obležala. Oba so prepeljali v Univerzitetni klinični center Maribor, kjer pa je moški kasneje umrl."

Kako je to mogoče?

Medtem se je prava drama dogajalo med nudenjem pomoči poškodovancema. Na kraj prometne nesreče sta namreč prišla dva 22-letnika in začela ovirati delo reševalcev in gasilcev, odrivala sta jih namreč stran od poškodovancev. Ko so tja prispeli še policisti, je eden od njiju z brcami napadel še enega od policistov in ga ob tem lažje poškodoval. Policist ga je obvladal, vklenil in pridržal. Drugi se je ob tem za nekaj trenutkov pomiril, nato pa spet začel divjati, zato so do streznitve pridržali še njega.

Pijana voznica začetnica se ni poškodovala

S Policijske uprave Maribor so sporočili, da je bila povzročiteljica prometne nesreče voznica začetnica: "Kljub temu, da med vožnjo v organizmu ne bi smela imeti alkohola, je elektronski indikator pokazal, da je imela v organizmu 0,51 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka."

Policisti so voznici odredili strokovni pregled, kazensko jo bodo ovadili pristojnemu tožilstvu. V prometni nesreči se ni telesno poškodovala.

Kršili prepoved gibanja

Policisti so ugotovili, da so se vse opisane osebe pred prometno nesrečo nedovoljeno družile v bližini.

Ker so s tem kršile Odlok o začasni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v Republiki Sloveniji, bodo zoper vse navedene, razen pokojnega, zdravstvenemu inšpektoratu podali predlog za uvedbo postopka o prekršku.

dezurni@zurnal24.si
 

Komentarjev 23
  • ode 08:35 14.april 2020.

    Pametno početje, saj so se sami kaznovali, ker jim policija očitno ni bila kos in bo pred njimi vsaj nekaj časa mir. Zanesljivo to ni bil prvi incident te klape scrkljančkov.

  • Žurnalček 17:19 13.april 2020.

    Ićko pjano za 8 let v arest , v poduk ostalim omejenim mladostnikom !

  • Avatar ovca
    ovca 15:20 13.april 2020.

    To je odraz mladine, ki ne ve kaj bi sama s sabo (permisivna vzgoja) - preveč časa, nobenih zadolžitev, ker imajo samo pravice.... žalostno.