Slovenija > Črna kronika
49 ogledov

S kuhinjskim kladivom po glavi

Sodišče. Shutterstock
Nasilje v družini. Na koprskem okrožnem sodišču se je danes po drugi glavni obravnavi končalo sojenje Vlasti Škof, obtoženi nasilja v družini in poskusa uboja svoje matere.

Stroka je ocenila, da je nasilje posledica duševne bolezni (blodnjavost in druge psihične motnje) ter alkohola. Nazadnje se je nasilje zgodilo marca, ko je v stanovanju 72-letne Marije in 48-letne Vlaste Škof v Izoli znova izbruhnil prepir. Kot so ugotovili policisti, je hči v navalu besa s kladivom za meso mater večkrat udarila po glavi, med prerivanjem pa jo je še obgrizla in popraskala po vsem telesu.

Ni bilo namere uboja

Nasilje se ni zgodilo prvič; samo lani so policisti proti obtoženki napisali dve kazenski ovadbi za kaznivo dejanje nasilja v družini in ji izrekli tudi prepoved približevanja; te se ni držala, saj sta živeli v istem stanovanju.

Hčerka je bila po marčnem dogodku hospitalizirana v psihiatrični bolnišnici v Idriji, ob današnji privedbi na sodišče pa sta se mati in hči objeli. Tožilstvo je predlagalo varnostni ukrep zdravljenja, obtožbo glede poskusa uboja pa je umaknilo.

"Dokazni postopek namreč ni ponudil dokazov, da bi šlo za namero uboja. Sodišče se je tako odločilo le za varnostni ukrep zdravljenja. Škofova bo do nadaljnjega torej v psihiatrični bolnišnici v Idriji, oktobra, ko naj bi se odprla nova ustanova v Mariboru, pa naj bi bila premeščena tja," je za Žurnal24 povedal njen zagovrnik Bojan Starčič. Odvetnik obtoženke sicer še ocenjuje, da so tudi v tem primeru očitno zatajile pristojne službe. "Če bi na primer zagotovili nadomestno stanovanje, morebiti konflikt ne bi tako eskaliral. Kot je razumeti stroko, namreč do tretjih oseb Škofova ni nasilna, pač pa le do matere," je še razložil.

Na Okrožno sodišče v Kopru so Vlasto Škof iz Idrije pripeljali pravosodni policisti z Iga.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.